Zeleni gaj Brdo
Glede zavarovanja ne vem kako je, je pa jasno, da boste stroške popravil v garaži/shrambah krili lastniki stanovanj.
Upoštevajte, da ko enkrat voda doseže raven uvoza v garažo, bo popljavljena cela garaža – do vrha. Upoštevajte tudi, da bo voda v garažo vdrla tudi skozi prezračevalne rešetke, ki so okrog celotnega obsega garaže.
Je pa res, da je nivo uvoza (po moji grobi oceni na oko) okrog 70, 80cm nad cesto. Po slikah sodeč, je bila cesta danes poplavljena kakih 40 do 50cm. Nad 50cm se verjetno voda precej počasneje dviga.
Glede na slike https://www.dropbox.com/sh/1l5w3zv5ejacmlg/AADul_Eos6p5_BY684Liji5ca?dl=0 res ni manjkalo dost.. Kak meter višja gladina pa bi bla jeba.
Mene kar malo skrbi. Če bi imel popoldne čas, bi se ziher sprehodil do tam in poslikal. Če bo imel kdo čas in šel pogledat prosim sporočite. Je pa dejstvo, da bo lahko naslednjič stanje tudi slabše 🙁
Razmišljam tudi o prekinitvi pogodbe pa naj imajo tistih 600€.. Da ne bo potem v prihodnosti večjih stroškov.
Hahaha, sami paničarji pa sama ugibanja. Kot da ni zalil pol Ljubljane. Pred petimi, desetimi leti so vsi kupoval hiše na Viču, pa se ni noben sekiru za poplave. Zakaj se pa ne sekirate tut za potresno varnost? Sej v Ljubljani živimo na visoko potresnem področju – pa vemo, da je 1895 pol Ljubljane padlo. A to, da je pol Viča pod vodo je pa itak useen al kaj? Ja nimaš kej, naravne razmere so pač take kakršne so. Da bi se pa na podlagi vsega, kar gre lahko narobe, odločal, kje živet, potem pa ni pomoči, ker se lahko povsod kaj zgodi. No ja, jst mam raj lep prostor, pa okolje, sonce, sostanovalce in vse kar uživam vsak dan, pa če bom enkrat v življenju plačal sanacijo zarad poplav al pa potresa, pa jebat ga. Raj to, kot pa da sem v grdem in zoprnem ne-poplavnem in ne-potresnem področju.
Sem šel še popoldne ob 14 h pogledat in bil v garaži. Vse suho. Tokrat je ni zalilo. Izgleda, da je na tem območju najhuje bilo prav zjutraj, ko sem posnel prve slike, nato pa je poplavljalo bolj jugo-vzhodno na Viču. Na primer garaža od Viške Sončave je bila čisto pod vodo, kak meter ali dva, ni se vidlo dobro skozi rešetke. In en alarm od enega pozabljenega avta se je slišal iz vode. A kdo ve kako imajo urejeno tam z zavarovanji in sanacijami, saj jih vedno namoči?
Sicer se strinjam z razmišljanjem glogglog-a, da je treba uživat vsak dan in ne se sekirat preveč v naprej, je pa res, da bi potem raje kje drugje stanovanje kupili, pa se še manj sekirali, ker pač ne bi bilo možnih poplav. Čakali bi le na potres:))
Hojla,
so me vceraj potem klicali in povabili da pridem na uradni ogled zapisnika iz cetrkovega zreba ki mi ga bi predstavil vodja komisije. Seveda nimam casa hodit tja. Sem prosila se enkrat ce lahko samo povedo prioritetni razred tistega ki je dobil stanovanje pa pravijo da ne.
Tako da zgleda ne bomo nikoli vedeli.
Pa od kje tebi to? 🙂 Jaz sem bil tam in je bilo vse popolnoma suho 🙂 A si bil v Zelenem Gaju ali v Viški Sončavi :P[/quote]
Marko še vedno nisi povedal kolk otrok imaš, da si dobil stanovanje? Ne me narobe razumet, iskreno privoščim vsakmu, ki ga je dobil, samo zanima me kateri prioritetni razredi so dobili stanovanje.
Pa od kje tebi to? 🙂 Jaz sem bil tam in je bilo vse popolnoma suho 🙂 A si bil v Zelenem Gaju ali v Viški Sončavi :P[/quote]
Marko še vedno nisi povedal kolk otrok imaš, da si dobil stanovanje? Ne me narobe razumet, iskreno privoščim vsakmu, ki ga je dobil, samo zanima me kateri prioritetni razredi so dobili stanovanje.[/quote]
Enega, predšolskega. Nismo dobili 4s stanovanja, temveč 3s.
Mogoče je na slabšem enota F5.2, ki jo še gradijo.
[img]http://images.24ur.com/media/images/600xX/Oct2014/61507387.jpg?d41d[/img]
Predvsem pa se je treba boriti, da funkcionalne enote F11 (bivanje, trgovina na drobno, gostinstvo, rekreacijske in športne dejavnosti) (spodaj pod bloki, čez cesto) ne pozidajo. To bi po mojem mnenju poslabšalo situacijo.
[img]http://www.ljubljana.si/file/406846/zaz-sit1.jpg[/img]
PS: Blokov na desni sklad ne bo gradil. Nov vrtec pa bo v tehnološkem parku (2015).
@Lojtra:
Izgleda, da se jim ne zdi pomembno, obvescati kandidate… Le prodati stanovanja.
Vi niste dobili stanovanje? Kaj pa 2.krog, boste se enkrat poskusili in vlozili dokumente, ali niti ne?
Res je, nismo dobili stanovanja, in ja, NE bomo se prijavili v drugi krog. Se posebej ne zaradi nedavnih dogodkov tudi ne zaradi vseh packarij, ki se dogajajo okol tega. Dobili smo nazaj tisto akontacijo, zdaj pa gledat ostale priloznosti. Ne bomo sodelovali pri črpanju vode iz kleti ob vsakem “100-letnem” nalivu, ki se zgodi že na vsake 4 leta.
Res je, nismo dobili stanovanja, in ja, NE bomo se prijavili v drugi krog. Se posebej ne zaradi nedavnih dogodkov tudi ne zaradi vseh packarij, ki se dogajajo okol tega. Dobili smo nazaj tisto akontacijo, zdaj pa gledat ostale priloznosti. Ne bomo sodelovali pri črpanju vode iz kleti ob vsakem “100-letnem” nalivu, ki se zgodi že na vsake 4 leta.[/quote]
🙂 Čovek se mora nasmejat. Sem doma približno 100 metrov nižje, v hiši. Vprašajte osebno bližnje sosede, kaj si mislimo o poplavah v Zelenem gaju. Smo bili ob zadnjih poplavah zbrani na parkirišču pred tole sosesko, saj so nam delavci dovolili parkirati na spodnjem zunanjem parkirišču, ker smo imeli pred hišo vsi poplavljeno. Zunanje parkirišče je bilo popolnoma suho, naši avti so tako na srečo ostali suhi. Časa je bilo dovolj pa smo pogledali tudi v garažo. Popolnoma suho, nobenih 20 cm o katerih govori miha29 :)), niti kaplje pa smo bli tam dopoldne, ko je bilo stanje najslabše.
Pozanimajte se torej pri sosedih, smo bili tam, pojdite sami pogledat, ne pa verjeti forumašem, ki morda želijo vse skupaj prikazati črno, da bodo imeli v drugem krogu manj konkurence (dobrih stanovanj je menda malo ostalo).