Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Želim si spoznati partnerjevega otroka

Želim si spoznati partnerjevega otroka

Po nekaj letih spet žarim, spet sem zaljubljena in mislim, da sem tokrat spoznala res pravega moškega, s katerim si želim graditi prihodnost. A tukaj nastane mini težava. Moj dragi ima iz prejšnjega zakona osemletnega otroka. Ker nimam nobene prijateljice s podobno izkušnjo, se obračam na vas z vprašanjem. Kdaj menite, da bi bil pravi čas, da otroka spoznam? Naj čakam, da moj dragi to predlaga? Že ob misli na to sem zelo vznemirjena – kaj če me ne sprejme? Kako naj se obnašam? Si ga pa noro želim spoznati. Prosim za nasvet. 

Kaj pa ti, imaš otroka

Počakaj, da bo sam predlagal. Nič nisi napisala kako dolgo sta skupaj, zato ne gre prehitevati.

Se pa zanimaj za otroka, sprašuj o njem, da bo vedel, da ti ni odveč.

Take zveze so čisto preveč nepravične do tistega, ki nima otrok. Zakaj bi si našla samskega brez otrok, kakor si tudi ti, če lahko zmaltretiraš sebe in še nekoga pod pretvezo ljubezni.

Počakaj da sam predlaga.

Norica. Zresni se, dokler je še čas.

Kaj pa si partnerjev otrok želi?

Odgovor na objavo uporabnika
msolivija, 10.05.2024 ob 11:44

Počakaj da sam predlaga.

Tocno tako.

Počakaj, da on predlaga. Kot starš bo najbolj vedel in čutil, kdaj je primeren trenutek. Verjetno se o otroku pogovarjata, tako da boš veliko stvari izvedela že prej.

Obnašaj se normalno, bodi takšna, kot si – sprememba obnašanja ne bo prinesla nič dobrega, pristnost pa. A te bo sprejel ali ne, boš vedela šele čez čas, ne danes, ne jutri, ne takrat, ko ga boš spoznala. Ne obremenjuj se vnaprej s tem, če se to zgodi, bosta to reševala takrat.

Bodite odkriti med sabo, vidva in tudi vidva do otroka, tempo narekuje tisti, ki potrebuje manj bližine. Od začetka bo to zelo verjetno njegov otrok, tako da bodi strpna in razumevajoča – za partnerico se je odločil on, ne njegov otrok, ki bo v situacijo prišel in se moral soočiti z njo. Tu mu stojta ob strani, predvsem naj mu ob strani stoji tvoj partner, ker bo otrok potreboval varnost, podporo, saj ga bo doletela sprememba. Drugače pa so otroci precej prilagodljivi in z nekaj potrpljenja bo vaš odnos hitro napredoval, s predpostavko, da boš otroku všeč 🙂

noro si želiš spoznati partnerjevega otroka?

WTF, kaj je narobe s tabo?

 

čim kasneje, vsekakor bi bilo dobro, da faza zaljubljenosti mine, da vidita s treznimi očmi, ali sta sploh za skupaj.

Kaj pa ti, ali imaš otroka? Drugače pa naj on predlaga, spoznavajta se. Pri ločenih moških včasih pride do težave z bivšo ženo, kakšen odnos ima,da se ne bo začela vpletati v vajino vezo. Ni tako enostavno kot se ti sedaj zdi, ko si vsa zaljubljena.

Ne sili preveč.

Bodi pripravljena na vse. Tudi to, da te ta otrok ne bo maral ali te bo celo sovražil. Odvisno od bivše žene, kako je predstavila vse skupaj.

Obnašaj se normalno, sproščeno. In zavedaj se, da ti ne moreš tekmovati z njegovo materjo. Lahko se obnašaš samo kot očetova nova partnerka.

A spet prosiš za nasvet?

Joj, dajte kaj realnega napisat.

Hm… Najprej je treba ugotoviti ali sta res partnerja. Ali samo zmenjkujeta, se dobivata itd., sicer je čudno, da otroka še ne bi poznala. Razen če se odseliš, ko pride otrok na stike ali pa, če t.i. partner nima stikov z otrokom?

New Report

Close