Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek zelooo močna menstruacija

zelooo močna menstruacija

Zadnje čase imam vse močnejšo M. Včeraj pa je bilo prav neznosno v službi. Tampone in vložke sem menjala kot po tekočem traku. Na WC-ju sem bila vsako uro. Če me je kdo opazoval, si je zagotovo mislil, da imam drisko 🙂
Super tampon mi je po 1 uri precurel in ko sem ga potegnila ven, so bili na njem ogromni kosi krvave sluzi. In tudi na WC-ju so padali v školjko veliki krvavi kosi (se opravičujem zaradi natančnega opisa). Skoraj bi mi zmanjkalo vložkov in tamponov do konca šihta, ker res nisem pričakovala toliko in nisem imela s seboj celih zavitkov. Ne vem, kaj bi naredila, če bi bila včeraj npr. na izletu, kakšni organizirani športni aktivnosti, skratka nekje z doma. Kaj predlagate, kaj narediti v takšnih primerih, ko je M res močna, močna? Večina vas verjetno tega še niti ni doživela, jaz tudi še ne do sedaj.

Hja, jaz takrat, ko je najhuje, za ponoči prakticiram tambon IN vložek, da ne naredim povodnji. Čez dan pa pogosto menjat vložke. Ni druge.

Imam identičen problem, ki ga tudi ne znam rešiti:-(

Ginekologinja mi je priporočila kontracepcijske tablete (baje ublaži menstro), ampak ne vem ali bi jih jedla ali ne????

Jaz uporabim za prvi dan (čeprav odkar sem jemala tabletke, nisem imela več močnih M) nočne vložke, če ni dovolj, uporabim naenkrat super tampon in nočni vložek. Ko tampon premoči, zamenjam samo tampon, vložek pa malo pustim.

No, zdaj teh problemov že 6 mesecev ni več :)))

Pomemben podatek je, koliko si stara. Zelo močne menstruacije se namreč pojavljajo ali ob začetku plodnega obdobja ženske ali ob koncu, ko je še nekaj let do začetka menopavze. V drugem primeru trajajo ponavadi zelo močne menstruacije kratek čas. Prvi in drugi dan je menstruacija zelo močna, potem pa skoraj preneha.

Če pa nisi v nobenem od teh obdobij, pa je možno, da gre za kakšen miom na maternici, ki tudi povzroča močne čišče, ali kaj drugega. To je potem stvar za ginekologa.

Saj sem tudi jaz uporabila tampon in vložek hkrati – oboje za močno M, pa sem vseeno menjala kot nora. Včeraj je bilo res nepopisno.

Brez veze si jezna…. ne boš s tem čisto nič spremeila…:)))

Jaz imam tudi močne…. ma tablet res ne mislim jemat….. vstajam tudi na vsako uro do dve….. :)) In še podlogico imam, kot dojenčki…. hahaha

se strinjam z xxy, takele krvavitve po mojem tudi niso normalne.
Jaz bi zagotovo preverila pri ginekologu, če bi se to še ponavljalo.

ja, lahko so tudi ciste ali pa miomi. na tvojem mestu bi šla h ginekologu

Jaz sem imela točen tak problem kot ti. Poleg tega sem že vseskozi na meji slabokrvnosti in se mi je s tem slabokrvnost še povečala, ker mi je toliko krvi odteklo. Potem sem se po nasvetu ginekologinje odločila za mireno in situacija se je popolnoma obrnila. Sicer še imam menstruacije (nekatere je pri mireni sploh nimajo več), vendar so čisto blage, trajajo 2 dni, v bistvu gre samo za izcedek, ta velikih vložkov sploh nimam več. Priporočam! Srečno!

Sama sem imela takšne menstruacije po prvem porodu. Kosi, sami kosi. :(( Čez dan sem imela nočni vložek in tadebel tampon – če sem bila zdoma. Če sem bila pa doma, pa samo vložke, s tem, da sem si nabavila Tena vložke (Sanolabor), ki so sicer pregrešno dragi, ampak so kot plenica in ni bilo treba na vsake pol ure na WC. Pa še boljši so od variante Allways, ki so res celi plastični. Kasneje mi je ginekolog odstranil obroček in so se menstruacije znormalizirale. Še vedno imam sem in tja kose, ampak je stanje vzdržno – sem imela take menstruacije že od samega začetka…

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Tudi jaz sem zamenjala KT in mi po novih sploh ni nilč slabo. Sploh ne vem da imam menstruacijo in iz 7 dnevne mi je prišlo na 2 dnevno.

Pri meni je bilo tako ko sem imela obroček.
Zdaj imam tablete in se je stanje izboljšalo.

Zelo močne menstruacije so znak močne zastrupljenosti organizma, priporoča se post in bolj zdravo prehranjevanje (veliko več svežega sadja, zelenjave, svežih sokov…)

pri menni pomagalo- sedaj imam menstruacije zelo p blage, trajajo 3-4 dni–

L

Če niso vedno take, kot opisuješ, potem je to normalno. Menda se včasih pač maternica malo manj sčisti, pa se naslednjič zato bolj in od tu te kepe sluzi. Tako je ginekolog rekel moji prijateljici, ki je imela podobne težave in meni se sliši logično.
Sicer ima jaz tudi precej močne, rabim tampon super plus + vložek, vsaj en dan ali dva, potem je bolje. Je pa tudi pri meni kakšen mesec bolj močna, kakšen pa za odtenek manj.
Tako da po moje počakaj do naslednje M in če se bo zadeva ponovila in to pomeni, da je razlika od prej ()še vedno bolj močna kot prejšnje mesece oz. leta), potem pojdi h G. Ampak po moje boš naslednji mesec manj krvavela.

New Report

Close