Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žene ne ljubim, otroke pa.

Žene ne ljubim, otroke pa.

Imam tri otroke, dvakrat poročen. Prve žene nisem nikoli zares ljubil, mi je bila takrat všeč, to ja, a ljubil je nisem. Imava 2 čudovita otroka, za katere bi naredil vse, res jih imam rad iz srca. Pol sva se ločila, jaz sem se znova poročil in imam z novo hčerko. Situacija je pa popolnoma enaka. Žena je čudovita in ja, mi je všeč. Zavedam se, da je pa ne ljubim. Nevem ali je to normalno ali ne, samo jaz čutim ljubezen res samo do svojih otrok in to do vseh treh enako. Ženska tega občutka v meni ne uspe prebuditi.

ne vem mogoče ti zaljubljenost zamenjuješ z ljubiti. Otrok ne ljubiš, imaš jih rad… gre za starševsko ljubezen.

Ljubiš lahko partnerja – in prava iskrena ljubezen nima veze z zaljubljenostjo, metuljčki, ampak je prav globlja, nima veze s frfotavostjo v glavi, ki pride z zaljubljenostjo, ampak je umirjena,… mogoče ti zamenjuješ zaljubljenost z ljubiti osebo.  ali pa , če to ne…mogoče je pa težava v tebi, da nisi sposoben, nočeš razviti ljubezni do nikogar… ker za ljubezen se moraš odpreti v odnosu, biti tudi ranljiv, a hkrati zaupati ,da nasprotna stran tega ne bo izkoristila proti tebi, ampak za razvoj globine skupnega odnosa ter biti drug drugemu v oporo, pomoč…  mora pa biti hkrati seveda zaupanje,da bo ta opora na drugi strani, da ne bo izkoriščanje tega… in velja to obojestransko

po opisu sodeč ti govoriš samo o površinskosti odnosa, da ti je nekdo všeč…. to ni dovolj za pravi zdrav odnos, to je na ravni zaljubljenosti, da opaziš nekoga, to je daleč od odnosa partnerskega in prave ljubezni – ta se gradi v odnosu, za to je treba delat v odnosu… če si zaprta omara in nič ne narediš… potem seveda tudi nič ne čutiš od tega pravega odnosa, ker je bolj prazen in nič ni…

Otroci pa seveda to tvojo ‘ljubezen’ do njihove matere opazujejo in čutijo in nezdrav vzorec bodo ponesli naprej v svoja odrasla življenja. Aja pa še zanima me, zakaj si šel delat otroke z nekom, ki ti je v bistvu samo všeč, ga pa nimaš rad/ne ljubiš????????????????????????? No, sicer vas pa veliko moških ni zmožnih iskreno ljubiti, saj to je ženskam čedalje bolj jasno.

To je normalno. V resnici ima človek rad lahko samo svoje otroke. Pa svoje vnuke. Vse ostalo je tako tako. Če ti je žena všeč, je to že veliko.

V tvoji glavi najbrž ni vse OK, saj se ti je to že drugič zgodilo. Najbrž si neresna oseba. Zavedaj pa se,da če ne bi bilo teh dveh žensk, tudi otrok ne bi imel.

..očitno si bil z njima zarado otork, oz.če ne bi mogla imeti oyrok, bi ju še prej zapustil, po vssej verjetnosti?…marsikateri par pa ravno obratno: skupaj je, dokler je ‘med njima kaj’…

Važno, da njej ne lažeš, da jo ljubiš. Spoštuj jo in dajaj dober vzor otrokom.

Vseeno pa ti želim, da te nekoč zadane tista prava ljubezen, ki bo močna in lepa, tiste pa le ne izpusti iz rok, ko jo najdeš.

Najprej loči ljubezen do otrok in ljubezen do ženske. Ni isto. Ljubezen do otrok je večna, ker veš, da karkoli se zgodi, vedno bodo tvoji. Pri partnerju tega nimaš. Veš že iz izkušenj, da se lahko konča. Se ne prepustiš več 100% ker se bojiš konca. Zakaj se spuščaš v zveze, če ne greš na vse ali nič, pa razčisti sam.

Žalostno. Če to ni izmišljena tema, mi je res žal za tvojo ženo. Ljubezen do otrok je samoumevna. Zanje upam, da bodo drugačni od tebe.

Da ni vsem namenjeno. Lahko pa je v tebi blokada. Morda iščeš take, ki so ti všeč a brez tveganja, da te prizadenejo? Se v življenju prepuščaš temu, kar čutiš ali deluješ razumsko? Izbral jih nisi, ker bi bil zaljubljen, torej zakaj si z njimi?

Trikotna teorija ljubezni: to so elementi, ki so potrebni za vsako razmerje

@ očka335

Če tema ni parodija na vse babnice, ki ostajajo v “kr`neki” zakonih iz vseh napačnih razlogov… potem si pač zaslužiš medaljo za vztrajnost v neumnosti. 🤣

.https://www.youtube.com/watch?v=rRY-FWTD0jE

Groza. Štefan otroke, v dobri veri, da jih rojevajo. Ljubiš otroke ja, najbolj kretenko sebe. 2 babi si mu bike le všeč😳🙄☺️☺️☺️

Odgovor na objavo uporabnika
Epic Fail, 23.03.2023 ob 05:20

@ očka335

Če tema ni parodija na vse babnice, ki ostajajo v “kr`neki” zakonih iz vseh napačnih razlogov… potem si pač zaslužiš medaljo za vztrajnost v neumnosti. 🤣

.https://www.youtube.com/watch?v=rRY-FWTD0jE

😂

New Report

Close