Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žene zakaj oproščate prevare?

Žene zakaj oproščate prevare?

1. Ker ga ljubi in še ni pripravljena videti, da je on ne ljubi, ne spoštuje in ne ceni. Ker mu ne bo morala več zaupati, bo prej ali slej odšla.

2. Ker je odvisna od njega finančno in bo požrla sranja, ki ga bo prinesel domov za ceno denarja.

3. Ker noče izgubiti podobe v očeh vseh ostalih in priznati “poraza” vsem, ki jim v bistvu dol visi za njo.

Odgovor na objavo uporabnika
Zato, 09.05.2023 ob 17:03

1. Ker ga ljubi in še ni pripravljena videti, da je on ne ljubi, ne spoštuje in ne ceni. Ker mu ne bo morala več zaupati, bo prej ali slej odšla.

2. Ker je odvisna od njega finančno in bo požrla sranja, ki ga bo prinesel domov za ceno denarja.

3. Ker noče izgubiti podobe v očeh vseh ostalih in priznati “poraza” vsem, ki jim v bistvu dol visi za njo.

Za zato

res je,srce opozarja,pamet pa ah saj si mogoče domišljam,seveda me ljubi,dokler skoraj nisi res ob pamet in naenkrat ti vse jasno.

Tako je! Prevara se ne oprošča. Ko enkrat prevara to ni zadnjič.

Jaz sem bila ena od tistih tepk, ki sem ga vzela nazaj. Zakaj, ker sem ponovno nasedla njegovim lažem. Čeprav sem globoko v sebi vedela, da je gnil človek, ki se je lagal, me manipuliral in namerno prizadel bolečino. Sem pa začela delati na sebi in prišla do odločitve, da nisem več vsega si z njegove strani dovolila, nisem bila več pokorna ženica, ki vse dela in nič ne zahteva. Obljubila sem si, da me je zadnjič varal in da če samo še enkrat začutim, da obstaja možnost, da me vara, se ločim takoj. Brez izgovorov. In tako je tudi bilo. Po treh letih me je ponovno začel varat. Z drugo. Samo po spremembi obnašanja, sem vedela. V 4 mesecih sem bila odseljena, v novem stanovanju, na sodišču vse urejeno. Sedaj sem sama in srečna kot že dolgo ne. Imam se rada. škoda je bilo vseh izgubljenih let. Ampak ko imaš družino z nekom, se ne odločiš tak hitro za ločitev.

Imam dve kolegici, ki vztrajata kljub varanju, poniževanju, ne rabiš biti psiholog, da vidiš, da tipoma dol visi.. kaj jima je da vztrajata, ne vem.. to jima je nekaj tako normalnega, da se jaz včasih počutim čudakinjo, ker sem svojega odrezala. Zgleda so tako vajene biti v vlogo žrtve, vzorci od očeta, nevem..

Za dvakrat sem pred ločitvijo vedela in oprostila. Jedla antidepresive… noro sem ga imela rada. Po ločitvi zvedela za še dve. Moje okrevanje po tej vezi in veliki izdaji je bilo težko. Mlada sem bila in nisem razumela kaj je to narcis.

Kmalu si je našel deugo žrtev in tudi njo varal.

Tretjo tudi .

Ne razumem kako lahko hodi z dvignjeno glavo? A se ne zaveda kaj dela? Nima nič čustev ?

Babe imate nerealna pričakovanja. Tudi če vas ima rad, bo imel potrebo še v kakšno drugo luknjico zlest. Tako pač to je. Sprijaznite se že s tem, ne delajte drame, saj je samo seks, in niti ga preveč ne sprašujte kam gre in kdaj pride nazaj. Tako boste imele srečen zakon in vas ne bo nikoli zapustil!

Axel D, 07.05.2024 ob 17:26

Babe imate nerealna pričakovanja. Tudi če vas ima rad, bo imel potrebo še v kakšno drugo luknjico zlest. Tako pač to je. Sprijaznite se že s tem, ne delajte drame, saj je samo seks, in niti ga preveč ne sprašujte kam gre in kdaj pride nazaj. Tako boste imele srečen zakon in vas ne bo nikoli zapustil!

“saj je samo seks”

Jaz sem tudi včasih tako mislil, da je drugače, če vara tip kot če vara ženska, da je žensko varanje najhujša stvar na svetu, moško pa, jebiga, se zgodi, ampak ko bereš, kakšno bolečino po prevari doživljajo vsaj nekatere ženske, se zdi njihova reakcija zelo podobna naši in bolečina skoraj fizična, če imaš nekoga res rad, je njegova bolečina tvoja bolečina.

Ni to “samo seks”, vsaka izdaja boli že sama po sebi, ampak, da je prišla neka tretja oseba v intimni svet dveh, je posebna, skoraj duhovna vrsta izdaje in bolečine. Veliko žensk piše o prisilnih mislih, v misli jim nehote prihajajo slike njega z njo med seksom, groza, tudi to kaže, kako globoke čustvene rane povzroči prevara, ni mogoče kar odmahniti z roko, sej je samo seks.

Anonimno 8409, 07.05.2024 ob 18:28

“saj je samo seks”

Jaz sem tudi včasih tako mislil, da je drugače, če vara tip kot če vara ženska, da je žensko varanje najhujša stvar na svetu, moško pa, jebiga, se zgodi, ampak ko bereš, kakšno bolečino po prevari doživljajo vsaj nekatere ženske, se zdi njihova reakcija zelo podobna naši in bolečina skoraj fizična, če imaš nekoga res rad, je njegova bolečina tvoja bolečina.

Ni to “samo seks”, vsaka izdaja boli že sama po sebi, ampak, da je prišla neka tretja oseba v intimni svet dveh, je posebna, skoraj duhovna vrsta izdaje in bolečine. Veliko žensk piše o prisilnih mislih, v misli jim nehote prihajajo slike njega z njo med seksom, groza, tudi to kaže, kako globoke čustvene rane povzroči prevara, ni mogoče kar odmahniti z roko, sej je samo seks.

Res Je

Res je. Pa še, vsaj meni, se je partner zagabil. Vsa intimnost in neka sproščenost je izginila. Gledaš ga povsem drugače. Vsak stavek, ki ga izreče postane potencialna laž. Vse postane preprosto samo prisiljeno. Iz takega odnosa se nič dobrega več ne more narediti, to je moje mnenje. Pa sem se lahko še ne vem kak trudila, ampak ta negativen film v glavi in ta glas, ki mi je pravil, da je mož izdajalec in lažnivec, ni nikoli več potihnil. Sedaj je bivši. K sreči. Gabi se mi še vedno. Ampak za voljo otroka, se trudim imeti z njim normalen odnos. Ampak nikoli več ne oprostim prevare. Takoj prekiniti zvezo, to je edina rešitev. Pa boljše biti sam, kot pa osamljen v bedni zvezi.

Joj, kakšno dramo delate eni… saj se samo seks… pač fiziološka potreba kot to da ješ in serješ. In OK, če ste eni tako hudičevo poduhovljeni, pač bodite. Drugi smo pač bolj pragmatični in seks jemljemo bolj sproščeno. Kot rekreacijo in zabavo. Znamo uživati v življenju.

Axel D, 07.05.2024 ob 20:44

Joj, kakšno dramo delate eni… saj se samo seks… pač fiziološka potreba kot to da ješ in serješ. In OK, če ste eni tako hudičevo poduhovljeni, pač bodite. Drugi smo pač bolj pragmatični in seks jemljemo bolj sproščeno. Kot rekreacijo in zabavo. Znamo uživati v življenju.

Žena ne da?

Je ja. Ampak ne rabiš pol biti poročen in se lagati partnerju. Lahko si preprosto sam in seksaš, kolikor te je volja. Ali smatraš laganje, kot fizološko potrebo?

Laganje ni fajn zadeva. Zato pa pravim, da žene ne sprašujte svojih moških kam grejo in kaj bodo tam počeli.

Ja valda, to super funkcionira, če imaš otroke in je žena doma. Kaj pa če žena dela? Ko mora kdo čuvati otroke, on pa podaljšuje, pa ima tisoč in en opravek. Pa ne moreš nič , ker valda gospoda ne smeš omejevati. Ma daj, boljše je bit ločen. Vsaj veš zakaj si za vse sam. Ne pa da se moraš še pred otroci pretvarjati, kak fajn očeta imajo, ki raje da je z njimi, si prazni jajca pri drugi ženski. Razumem, mu pač ni bit več z ženo. Se ločiš in konec. Pa be rabiš bit lažnivec, delaš kar ti paše.

Ko vidiš, da nikoli ne bo isto in vse kar ostane od veze je le gledanje kaj dela in sum če spet dela isto.

Anonimno 5766, 07.05.2023 ob 18:07

Jazsemoprostila, 07.05.2023 ob 17:23
    Oprostila sem zaradi sebe, ne mislim celo življenje zamere kuhat. Sem pa prekinila razmerje in sem srečna. Bivši pa ni ostal z njo.

Tudi jaz sem oprostila,pozabila pa ne in ne nisem več z njim. Na začetku je nenormalno bolelo… cca dva meseca joka…pet let prebolevanja…šok ko spoznaš ,da te ni nikoli ljubil…da je bila brezpogojna ljubezen samo iz moje strani.

Če ti ne vrača ljubezni nima smisla vztrajati, boli a greš naprej.

JAo….kot pubertetnice, pa kolk ste stare,  ce bi ti ljubila brezpogojno  bi vse oprostila, no pol bi vedela kaj to pomeni ali ne,  kake neumne to imate. Ker ste brez zivljenjskih izkusenj lahko pokate taksne plehkosti  in se postavljate na piedistal. Pametne zenske niste. Ker pametne zenske imajo bolj razvito pamet..

Pamet pride kasneje, 07.05.2024 ob 22:07

Ko vidiš, da nikoli ne bo isto in vse kar ostane od veze je le gledanje kaj dela in sum če spet dela isto.

Pa pet let si ze stara?

Anonimno 6131, 07.05.2024 ob 20:42

Res je. Pa še, vsaj meni, se je partner zagabil. Vsa intimnost in neka sproščenost je izginila. Gledaš ga povsem drugače. Vsak stavek, ki ga izreče postane potencialna laž. Vse postane preprosto samo prisiljeno. Iz takega odnosa se nič dobrega več ne more narediti, to je moje mnenje. Pa sem se lahko še ne vem kak trudila, ampak ta negativen film v glavi in ta glas, ki mi je pravil, da je mož izdajalec in lažnivec, ni nikoli več potihnil. Sedaj je bivši. K sreči. Gabi se mi še vedno. Ampak za voljo otroka, se trudim imeti z njim normalen odnos. Ampak nikoli več ne oprostim prevare. Takoj prekiniti zvezo, to je edina rešitev. Pa boljše biti sam, kot pa osamljen v bedni zvezi.

Katastrofa. Ne bi te pogkedala nikoli, ce te on je se itak v redu.

Nevena, 08.05.2023 ob 18:44

tu gor ste ene prave nesamozavestne pomilovanja vredne coprnice, oče in mož prevarant nikoli ne bo dober oče ne dober mož.

in tam kjer ženske oproščate zaradi otrok? daj no ne serji ga…Vam je bolje, da živijo in odraščajo ob takem zakonu, kjer je nonstop prepir zaradi kurbrije?

ali je bolje, da se ločita, zaživita mirno kje drugje, kjer bo otrok bolj srečen….

samo zaradi agend dajete takšna mnenja, da se ostane zaradi otrok. FUKIČKE, TEPKE.

Sama sem otrok iz družine varalic, kadarkol se je mami ponudila šansa, da se spričkata sta se zaradi ženke, ki jo je imel oče. Midva z bratom sva molila h bogu, da bi se ločila. Neeeeee fukjena mati je čakala, da se jaz odselim.

Imel sva uničeno otroštvo!!!!

Boste dojele počasi.

Prevara se ne oprosti zaradi otrok.

sindrom slovenske Francke je, da muci otroke in sebe vse do groba. Desca ima izgleda samo zato, da se lahko izzivlja.

Najvecja prevare se zgodijo znotraj veze. Monogamne veze. In to taksne prevare, ko sploh ne pride do seksa. Večinoma zenske manipulirajo moskega. Premikajo meje v svojo korist. Psihicno in custveno so nasilne. Vezo imajo le za osebne pridobitve seveda na moskih plecih. Seksualna prevara je mala prevara. In ja,tudi sam sem jih imel kar nekaj. Vse sem priznal in ponosno naznanil. Vrata so vedno na stezaj odprta. Ampak zenske kar hocete biti z menoj in ob meni. Seveda ce bi ona meni kaj podobnega naredila, bi letela brez obrazložitve. Prav takšno je življenje.

Od nekdaj sem rekla,da nikoli ne bom ljubica,pa se je vse obrnilo.Začelo se je čisto nedolžno,brez vseh namenov.Iz dolgoletnega poznanstva se je spletlo nekaj posebnega.Po parih mesecih sva se oba zavedla,da so vpletena tudi čustva,ki so s časom samo še rastla in iz tega nastaja zgodba že 5 leto.V tem času je bilo kar nekaj situacij,kjer sem 100%,da žena ve.Pa vseeno miži,ker ima pri njemu finančno zavetje.Vsega ostalega nima,ne spita skupaj,pogovori se vrtijo okoli otrok,sama skupaj ne znata biti in vsak po svoje beži od doma.Lahko bi naštevala še v nedogled,Zakaj midva ostajava tako kot ostajava,je druga stvar in tudi če jo razložim,je ne boste doživeli in čutili tako kot jo jaz.

In kot drugo,imam velik krog ljudi okoli sebe in imam to srečo ali pa nesrečo,da mi ljudje razlagajo svoje življenske zgodbe.In nato se v nekem trenutku zaveš kako je svet zlagan,kako se ostaja v coni udobja,ker ne veš kaj te čaka v prihodnosti.Ker spremembe so lahko boleče,zato ljudje ostajajo skupaj zaradi otrok,financ,udobja,zaradi zunanjega videza navidezne družine,zaradi strahu kaj ti bo prihodnost prinesla,zaradi tega,ker se je težko zazreti vase in si priznati,da si naredil napako,zaradi navajenosti,zaradi pomanjkanja poguma,itd.

Ko se pa zazreš vase,pa veš globoko v sebi,da je tvoj odnos zlagan,da nisi srečen,da si mogoče ti rastel in širil obzorja,tvoj partner pa ne,da ne najdeta več skupnega jezika,da se ga tudi trudi ne več najti in enostavno živita eden mimo drugega,ker je tako najbolj udobno in kvazi mirno.In potem išče vsak svoja mašila,eni takšna,drugi drugačna.In za konec še moje mnenje za tiste,ki kakorkoli trdijo da je spolnost samo šport,da ljudje nismo monogamna bitja,To je zame samo izgovor,ker se stvar zelo hitro obrne,ko ženska prevara moškega.Takrat pa je kar naenkrat monogamija še kako  pomembna stvar.Ker kljub letu 2024 še vedno živimo v svetu,kjer moški lahko počnejo stvari za katere bi ženske obsojali.

Ni panike. Je samski, že končal drugo zvezo v dobrih pol leta. Lahko dobiš njegov kontakt. Super ded 😀 laže, manipulira, jebe v glavo, tak da na koncu misliš, da si ti smotan, finančno te obira, vse mu je težko, ko si bolana se moraš sama znajt, ko je on bolan imaš, da si 24 ur na razpolago, hišna opravila so tvoja, itd. Če te zanima, samo povej. Je mogoče sedaj prost😁 drugače pa te tak varanje ne moti. Lp

New Report

Close