Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žene zakaj oproščate prevare?

Žene zakaj oproščate prevare?

Pod kaj pa vse štejete prevaro? Samo spolnost ali še kaj drugega?

Odgovor na objavo uporabnika
Rozika295, 07.05.2023 ob 11:15

Zanima me žensko mnenje zakaj oproščate prevaro? Kako živite naprej? Se mož po prevari spremeni, dela na zakonu?

Ali med sexom ne razmišljate o tisti, s katero vas je prevaral?

Ne vem ali sem bila kdaj prevarana s strani partnerja.Mislim da ne,ker se ni nič tako sumljivega dogajalo.

V glavnem prevare ne bi nikoli oprostila,ker je to ena najbolj bolečih izdaj..

Samo še adijo in to je to.

Seveda prvo zato, ker so glupe.

Drugo zato ker so nesposobne.

in tretje, ker nabijate s takimi kaj boš pa na stara leta: jah kaj če, uživala sama ali se predajala nekomu drugemu, ki me bo bolj spoštoval.

NE OPROŠČAJTE PREVARE NI ZA ŠTO!!!!!

Prevaro oprostijo iste sorte ljudi!!!!! Nihe drug kot prevarant ne oprosti prevare.

Drugi jih ne tolerira.

V večini primerov zato, ker smo butaste. V ostalih primerih pa je v ozadju še veliko več kot samo nekaj (ne)vidnih težav v vezi – okoliščine, ki jih v tem primeru razumeta samo partnerja.

Jaz sem šla čez to. Verjela, da sva pač mlada in da sva morda bila premlada, in verjela, da je s tem ugotovil, da ne želi nobene druge. Pa se je izkazalo drugače. Po prevari sva šla za nekaj časa narazen, mi je bilo prehudo. Potem sva se nekako ponovno našla, se ponovno spoznala in skupaj zaživela – 1 lepo leto, selitev, ustvarjanje, dokler ni iz danes na jutri odšel s to isto žensko 😉 Jaz pa v tem vmesnem času nisem pozabila, mene je zasledovalo iz dneva v dan.

Je kar bolelo, po drugi strani sem bila neizmerno hvaležna, da se je veza, ki očitno ni bila tako popolna, kot sem si namišljevala, končala. Sama nisem imela dovolj moči, da odidem, niti ne interesa, ker sem poznala samo takšno vezo in se mi je zdelo, da je takšna kot je popolnoma OK. 2 leti po razhodu sem šele predelala vse, kar se je teh 12 let dogajalo in dojela, kaj vse ni bilo prav. V sami vezi sem na vse gledala čisto drugače. Zdaj mi je po eni strani žal, da sem bila pripravljena nadaljevati vezo po prevari, po drugi mi pa ni. Če ne bi, bi imela drugačno izkušnjo in se morda iz nje ne bi toliko naučila, kot sem se. S tem, ko me je varal in s tem, ko me je zaradi druge kasneje zapustil je nevede omogočil, da osebnostno zrastem – morda nikdar ne bi, če bi zadeve potekale drugače in če bi bila še danes z njim, ali pa bi zrasla prepozno. Ampak napredek osebnostne rasti ni bil viden 1 mesec po prevari, napredek je bil viden šele 3 leta po tem. Nekje se počutim umazano, ker ne vem, kako dolgo je ta afera trajala. Nekje me je bilo strah ponovno zaupati. Nekje me še danes boli ta izkušnja. Nekje sem pa hvaležna, da zaradi teh slabih izkušenj zdaj furam lajf, ki sem si ga od nekdaj želela, pa ga z njim nikdar ne bi imela, čeprav sem si govorila, da bo nekega dne vse drugače, ker sva od najstništva hodila skupno pot 🙂

Danes bi se odločila drugače. Danes sem dovolj zrela, da se zavedam, da je partnerska veza obojestranska in da ne gre kriviti samo enega. In da za svoje življenje lahko poskrbim samo jaz, nihče drug. In da je treba sprejemati tudi odločitve, ki so težje, ki nosijo več posledic – ker najlažja pot je po navadi na dolgi rok najtežja.

New Report

Close