Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske, koliko sladkega pojeste na dan, teden ali celo mesec ali pa čisto nič?

Ženske, koliko sladkega pojeste na dan, teden ali celo mesec ali pa čisto nič?

Res bi morala videti, da bi ti verjela. Ampak če je res tako, imaš odlično presnovo in take gene. Ker če se vsak dan tako prehranjuješ, se mi zdi skoraj nemogoče ohranjati tako telesno težo. A vsak dan tako ješ? So tudi starši tako suhi? Si imela kdaj več kg?

Si mogoče kdaj pomislila, da imaš gliste?
Takšna želja in realizacija so večinoma znak glistavosti…..

Ne moreš primerjat sebe z drugimi, pač vsako telo je drugačno, nekateri imajo hiter metabolizem,spet drugi počasnega in se jim bo vsak grižljaj poznal… sama nisem nikoli pazla pri prehrani. Še danes jem vse kar mi zapaše. Tudi ob enih zjutraj če ne morem spat, grem po milko če mi zadiši čokolada. Včasih se prov zamislim, koliko v sega zmečem vase, pa imam skoraj premalo kil za svojo velikost… Veliko je tu tudi genetike. Če ima nekdo že v osnovi debelost v genih, treba celo življenje zelo pazit kaj taka oseba poje. ..Sama veš kaj in koliko lahko poješ, ne primerjaj se z drugimi
[/quote]

Debelost ni dedna in je ni v genih.

No, s tipičnim slo. Kosilom ni nič narobe.
Že od malega sem vajena, da je ob nedeljah obilno kosilo skuhano iz osnovnih sestavin.
Že moja mami je tako kuhalo (začela že zjutraj).

Moje mnenje: nedeljsko kosilo naj bo obilno in pripravljeno iz sestavin pri katerih ni dekleracij oz. Čimmanj.

Meni ni lepšega ko vsi sedimo za mizo, pojemo in poklepetamo. Trenutno smo ravno po kosilu. Otroci so šli malo spat, mož malo pred tv, jaz na telefon. Zvečer gremo pa na kakav pa nekaj sladkega.

To je pri nas ob nedeljah.
Ostale dni pa kuhamo zmerno in uravnoteženo, čimbolj iz osnovnih sestavin . Sladkega ni.

Teža vseh je ok.

Se je pa lažje zdravo prehranjevat, če veš da bo v nedeljo dobro kosilo, sladica..itd..

Pregrehe morajo biti 😛

Aja, predno začnete tezit, da samo ležimo potem.
To je danes izjema, ker je en otrok bolan, vreme pa tečno. Gremo tudi ven radi. Sploh otroci ne zdržijo brez igrišča popoldan.

Debelost ni dedna in je ni v genih.
[/quote]

Je, so ravno našli v genetike neke snovi, pojma nimam kaj in če jih človek ima je suh, sicer ne. Tko da nekaj zagotovo je genetika. Veliko je pa odvisno tudi od razmerja bakterij v črevesju. Kakšne bakterije imaš v črevesju, to tudi vpliva na debelost oziroma suhost. To se pa tudi podeduje, pri rojstvu se okužiš, v bistvu se moraš okužiti, sicer nisi zdrav….

Človek je pač živo bitje….

Mama je bila vedno vitka, oče vedno z viška kg.

Približno do 25. leta sem bila presuha, potem pa sem pridobila nekaj kg.

Je, so ravno našli v genetike neke snovi, pojma nimam kaj in če jih človek ima je suh, sicer ne. Tko da nekaj zagotovo je genetika. Veliko je pa odvisno tudi od razmerja bakterij v črevesju. Kakšne bakterije imaš v črevesju, to tudi vpliva na debelost oziroma suhost. To se pa tudi podeduje, pri rojstvu se okužiš, v bistvu se moraš okužiti, sicer nisi zdrav….

[/quote]

Če te tole o genih tolaži, pa verjemi.

[/quote]
Kakšne bakterije prevladujejo v črevesju, je odvisno od prehrane in ne od tega, kar si podedoval.

[img]https://media0.giphy.com/media/3o7aD3tZ3bF4jjzWRa/giphy.gif[/img]
[/quote]

[img]http://shrani.si/f/2s/kf/41iNqvsu/ezgif-6-27ce3056ca0f.gif[/img]

New Report

Close