Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske, s čim bi primerjale bolečine poroda?

Ženske, s čim bi primerjale bolečine poroda?

Ne, menstrualni krči so čist neki druzga kot porodni krči.

Se ne spomnim. Sem pa imela kot najstnica bolj boleče menstrualne krče kot porodne… ker se spomnim, da sem večkrat kričala, da me že naj nekdo ubije kako boli…

Odgovor na objavo uporabnika
Jazz, 22.10.2023 ob 12:01

Aja, glede samega opisa bolečine bi pa verjetno lažje opisal moški moškemu, kateremu so medenico montirali na natezalnico…po moje.

Pri epiduralni anesteziji nic ne boli, sme rodila v dveh urah, spočita jaz in otrok, minimalne raztrganine.

Mislim, da ne gre primerjati porodne bolečine z bolečino od brce v jajca. Predstavljam si, da udarec v jajca povzroči ostro, močno bolečino, ki pa po nekaj trenutkih mine. Bolečina pri porodu je bolj topa kot pa ostra, seva od znotraj, seveda ker se vse širi in se otrok prebija skozi pot…in kar ne mine. Vmes med popadki je predaha minuto, pol minute, ampak veš, da prihaja naslednji in ne veš, a bo trajalo tole še eno uro, dve, ali šest ur.

Popadki so pač izredno močni krči. Nekdo je omenjal prebavne krče v črevesju…neee, no, tisto so krčki. Mogoče če je kdo izkusil kakšno salmonelo, ne vem kako je tam s krči, če te res fajn zavija, da je kar za umret, potem je mogoče že bližje 🙂 Sama sem že izkusila hudo zaprtje, ko se matraš lep čas, da spraviš suho trdo kepo iz sebe…ni blo fajn, je bolelo, sem se namučila da sem bila čisto mokra, si pridelala hemeroide, spravila iz sebe pol kakca, pol ga je pa ostalo na “vhodnih vratih”, ma vseeno niti blizu poroda, lol.

Mogoče bi lahko same popadke res primerjala z močnimi menstrualnimi krči. Umetni popadki so pa tisti ta brutalni menstrualni krči. Ampak potem se pa temu pridruži še bolečina v križu, ko se širi medenica, in da moraš na vrh vsega še ves izmučen trdo delat zraven – potiskat, ker te seveda telo sili v to, da tiščiš ven…. Kje je šele faza iztisa, ta pa je mogoče res primerljiva z brco v jajca, ker je dejansko ostra, kratkotrajna in pekoča bolečina.

Tako da…imaš kombinacijo vsega 🙂 Sama sreča, da so na delu hormoni, ki brišejo spomin 🙂

So pa seveda hujše bolečine na svetu kot pa porod. Veliko je hujših bolečin. Ampak ne te vsakdanje (glavoboli, zoboboli, zlomljene rokice, revme…). Mogoče od bolj vsakdanjih stanj, podobno boli razlitje slepiča ali žolčni kamni. Ledvični kamni so hujši od poroda. Rakavi bolniki vedo, kaj so hude bolečine. Tudi mnogi drugi bolniki vedo.

kaj pa to, 22.10.2023 ob 10:39

Ok, kaj pa če primerjate hude menstrualne krče s krči ob popadkih? Kakšna je razlika?

Razlika je ogromna. Imam zelo boleče menstrualne krče že celo življenje, a niso niti senca bolečinam ob porodu. Boli sicer isti predel kot med menstruacijo, a dosti huje.

Queen nepr., dober zapis, a mogoče delaš v zdravstvu? Če ne, kaj? Natančna si!

Kot bi te nekdo močno brcnil v jajca in ko mine, še enkrat in še enkrat … zaporedoma par ur.

Zq Queen nepri, 23.10.2023 ob 00:35

Queen nepr., dober zapis, a mogoče delaš v zdravstvu? Če ne, kaj? Natančna si!

Ah kje, daleč od zdravstva sem. Tudi moj zapis je zgolj moje videnje poroda, zelo subjektiven. Hvala vseeno 🙂

New Report

Close