Najdi forum

Naslovnica Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Zfravniško spričevalo in edukacijske delavnice

Zfravniško spričevalo in edukacijske delavnice

Pozdravljeni
Pred nekaj časa sem morala vrniti vozniško dovoljenje na upravno enoto z obrazložitvijo, da ga dobim nazaj, ko uspešno opravim zdravniški pregled pri pooblaščenem MDPŠ, da sem psiho-fizično sposoben za vožnjo. Nobenega sodišča ni tukaj vmes. Nisem nič napihal, šlo je za pobeg iz kraja manjše prometne nesreče, ki sem jo povzročil in potem očitno s strani policije na sum, da sem bil takrat alkoholiziran. Nisem dobil nobenih točk, kazen sem že poravnal-to je bilo cca 2 leti nazaj. Ker pa sem dejansko odvisnik od alkohola, sem bil letos spomladi vključen v rehabilitacijski bolnišnični programna lastno iniciativo in tam uspešno zaključil zdravljenje.Na zdravniškem so bili vsi psiho-fizični testi ok.Dobil sem zdravniško spričevalo za 6 mesecev in še psihoedukacijske delavnice.
1.Zanima pa me, zakaj mi je zdravnica po tem takem napisala, da moram sedaj opravljati še te edukacijske delavnice, če sem pa pred kratkim uspešno zaključil bolnišnično zdravljenje in je bila ona s tem tudi seznanjena? Ali ni tako, da ali eno ali drugo?
2.Bom čez 6 mesecev moral spet delati še psihološko testiranje na MDPŠ, ki je bilo sedaj bp ali bo dovolj mnenje s strani mojega psihiatra, da sem zmožen za vožnjo?
3.Dobim sedaj samo začasno vozniško(kartonček) ali dejansko?
4.Ali je smiselna pritožba za opravljanje psihoedukacijskih delavnic al ne?
Hvala za vnaprejšnji odgovor, Marjan

Pozdravljeni, stvar odločitve zdravnika je kam vas (še) napoti in kolikokrat je potrebno ponovno opravljanje testov. Vedeti morate, da zdravniki nosijo odgovornost pri opravljanju pregledov. In če so rezultati kakršni so, se lahko odločijo za karkoli, četudi so testi ok. Morda ste bili na meji ali kaj drugega. Kot sem napisal je to stvar presoje zdravnika, če ste dobili omejitev veljavnosti pregleda potem so bili testi zadovoljivi, na ponovnem pregledu se bodo prerpičali ali ste se rahbilitirali, torej ali ste upoštevali nasvete itd.
1.odg. Rehabilitacija ne pomeni samo eno. Lahko vam naložijo še kaj poleg zdravljenja. Ocena zdravnice je bila, da vas pošlje še na delavnice. Lahko bi vas poslala še marsikaj. Torej ni tako, da je eno ai drugo.
2.odg. Odvisno od rezulatov n atem pregledu za koliko časa vam bo veljalo novo zdravniško in kaj boste še napoteni. Če bodo testi ok lahko pregled dobite za nedoločen čas ali pa za mesec dni, tri mesece, pol leta, leto… ne glede na to, da so bili prejšnji testi bp. Psihiatrično mnenje je samo del pregleda
3.odg. Ne morem odgovoriti glede ali dobite sedaj samo začasno vozniško (kartonček) ali dejansko? Ali so vam v.d. odvzeli začasno? Ali ste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d.? Torej v kje ste z v.d.? Moral bi videti listine za točen odgovor.
4.odg. pritožba na edukacijske delavnice ni smiselna in ne boste uspešni. Lahko zahtevate drugo mnenje pri komisiji glede pregledov, vendar smatram, da ne boste uspešni oz. bo mnenje v prid zdavnici.
P.S pošljite vse listine glede tega na mali in vam točneje odgovorim. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Videla sem zdravnika medicine dela prometa in špotra kaditi ganjo. To je tako kot, če bi sodnik na vrhovnem sodišču, doma pretepal ženo in otroke.

Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali obstaja zdravljenje depresije &. ALI PRI PSIHOLOGU SAM IZRECES DA BI SE ZDRAVLJAJ ZA DEPRESIJO.  PRI ENI NI BIL NOBEN ALKOHOL ALI PODOBNO. PA TUDI ČE DOBILA SPRIČEVALO SAMO ZA ENO ALI DVE LETI BOM VESELA. Hvala bogu da obstaja zdravljenje. Tudi jaz se že bila kar nekaj krat pri psihologu s psihološki testi. Upam na najbolje rezultate. Pa tudi če bi bil rezultat na meji ali pa da oceno. Važno je da si sposoben za vožnjo. Me pa samo zanima od koga dobiš spričevalo pri osebnem zdravniku?ali možno zdravljenje tudi privat?

Lp Ines

 

 

 

 

New Report

Close