Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek znižano plačilo vrtca

znižano plačilo vrtca

ali tudi letos velja, da je treba vlogo za znižano plačilo oddati do 15. novembra?

JA, vsako leto je to potrebno

Ja, k še nis? Jst tud ne, čakam zadnji dan, kot vedno.

Ali katera ve, kaj pomeni če si zaposlen v lastnem podjetju. Ali te potem, tako kot včasih, vržejo v najvišji plačilni razred ne glede na dobiček podjetja?

ne, če si zaposlena v lastnem podjetju oz. če si bila zaposlena celo leto 2003 prineseš odločbo o dohodnini za leto 2003 in potrdiš zaposlitev na vlohi za leto 2003 in ti upoštevajo tvoj dohodek, če pa si s.p. prinese dohodnino za 2003 in odločbo o odmeri davka iz dejavnosti za 2003 in ti bodo upoštevali dobiček ter prispevke za socialno varnost. Nič ni več tako kot včasih.

Lep dan

Živjo

Punce mene pa zanima, če katera ve ali jaz drugo leto(februarja), ko bomo imeli še enega člana v družini, lahko kako spremenim to odločbo, saj bi potem glede na to da bomo štirje, padli za 1 plačilni razred nižje, ali bo to mogoče šele v novembru 2005?
Hvala

V nižji plačilni razred padeš ko gre drugi otrok v vrtec se pravi ko imaš oba otroka v vrtcu.

Za Jano:

Seveda, se en druzinski clan precej spremeni dohodek na druzinskega clana, torej se ti izplaca izpolnit novo vlogo (poklici na obcino, mogoce lahko samo prineseš novo potrdilo o druzinskih clanih) in ti izdajo novo odlocbo za placilo vrtca. Ko pa sta oba otroka v vrtcu, pa starejsi pade en razred nizje.

Andreja

Mi smo letos marca na občino poslali samo rojstni list in so nam znižali plačilo za oba otroka že za marec. Najboljše, da povprašaš, ko boš oddajala vlogo ta mesec, kaj potrebuješ.

ALi ste že vsi dobili nazaj dohodnino? Jaz namreč še ne. Dan D se pa bliža!!!!
Pozdravček
MJ

Takoj ko boste imeli enega člana več sporočite to občini in priložite rojstni list in je občina dolžna na novo obračunat plačilo vrtca, dohodek se deli na več družinskih članov. Možnost je da padete v nižiji plačilni razred, ni pa nujno, odvisno od dohodkov.

Gala, hvala za odgovore

New Report

Close