Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zobozdravnica dr. Strlič (Domžale): kako njen pacient sploh pride do termina pri njej?????

Zobozdravnica dr. Strlič (Domžale): kako njen pacient sploh pride do termina pri njej?????

Zanima me, če ima še kdo slabe izkušnje z naročanjem pri zobozdravnici dr. Strličevi (koncesionarka, ordinacija v ZD Domžale).

Po navodilu zdravnice (videla sem jo samo enkrat) bi se morala naročili 2 meseca kasneje na pregled, a to je pri njeni sestri nemogoče: ves čas (to je sedaj že slabega pol leta!) me zavrača, češ “da bomo naročali septembra in ne prej”. Bila sem celo fizično v čakalnici, da bi me ja naročila, in me je odslovila.

Kako dobiš termin pri tej ženski? Je to sploh mogoče dobiti?

Imam občutek, da do nje prideš zgolj med 12h in 13h uro, ko ti zobje že gnijejo. Samo mimogrede, to je tusi sestra “svetovala”: češ, da “če bo bolelo, pa naj pridem takrat”.

Ali ni bistvo zobozdravniških pregledov v tem, da človek pride prej, ko ima zobe še kolikor toliko cele?!

Hvala za pomoč!

Si poskusila s podkupnino?

Koliko se pa ponavadi da?
Jaz sem dala dvakrat po dvesto, pa se nič ne izboljša!

napiši jim pisno in dopiši telefonsko številko. Če ne bo pomagalo, pa se obrni na direktorja/direktorico ZD.

Očitno res ne bo šlo drugače, kot pa po advokatsko napišem dopis. Žalostno, res. Saj ji ni treba hodit v službo, če noče…

Zamenjajte zobozdravnico.

Jaz zobozdravnici definitivno ne bi nič pisal, sploh pa ne pred posegom.

Na srečo imam kar ok zobarko, tudi z naročenjem nimam težav, da se zmenit tudi, da kdaj vskočim, če se mi je mudilo za kakšno popravilo. Če ne bi bili vsaj približno tako, bi iskala drugje. Da bi se pa izpostavljala s pritožbami? Pa tisti grozni sveder, v katerem ima zobar vso premoč nad pacientom?! Ni šans! 🙂

Zivim v domzalah in vem, da so domzale dezela zobarjev in firzerjev. Oboji so za vsakim vogalom. Res ne vem zakaj ne gres k drugemu?

Sama imam podobno izkušnjo: ko se želim naročiti, mi reče, naj pokličem čez pol leta in ko to storim čez pol leta, se zgodba ponovi. Počutim se kot Jozef K. v zobozdravstvenem sistemu. Ne vem, zakaj ima zobarca sploh še mojo kartoteko, ker zdaj že 5 let hodim k zasebniku. Najbrž nisem edina, ki je nad njo obupala, mojo kartoteko pa najbrž z veseljem vključuje v svoj (kvazi) glavarinski količnik. In mi to plačujrmo dvojno!

Zdaj po vsem kar se dogaja, bi nam pa že moralo kapniti da je zdravstveni sistem riknil do konca. Lahko edino še plačuje obvezno in dopolnilno. Ne vi meni, da je slednje ukinjeno. Zaenkrat mi samo 1,65 eur manj trgajo vsak mesec kot sem prej sam plačeval. Kolikšni so pa procenti od bruto plače in penzije si pa tudi vsak polpismen tepec lahko ogleda na spletu. Tako da draga avtorica, na bankomat in k zasebniku. Verjela ali ne, eni celo izdajajo račune za opravljene storitve. Nikakor pa ne vsi. Na tem področju so podobni taksistom, frizerjem, prostitutkam in še nekaterim davčnim utajevalcem.

Strlič je koncesionarka. Tudi k njej greš lahko samoplačniško.

Tudi zobozdravnice v ZD Šentvid so same sebi namen. Cakalnica vedno prazna, kdaj pa kdah zaide kdo po pomoti. Tudi, ce je bolecina, ti bo razlagala, kaksna mora biti bolecina, da te sprejme. Katastrofa od blond lenob.

“Njena” pacientka sem (na papirju) 15 let, od tega sem jo videla samo ENKRAT (!), ko se mi je odlomil zob. Prišla sem k njej, na zob mi je dala neko “fliko”, ki ji ona pravi plomba, in sem šla ven. Ob prvem hranjenju se mi je ta “plomba” padla ven (to je bilo še isti dan!) in od takrat ne pridem več do nje (pokličite čez pol leta se ponavlja kot stara lajna). Seveda že nekaj let hodim k zasebniku, ne razumem pa, čemu plačujemo zdravstveno zavarovanje in zakaj podeljujejo koncesije nedelujočim zobarjem.

Jaz sem sicer iz drugih krajev, vendar že leta brez osebnega zobozdravnika. Redki dobri zobozdravniki, ki obstajajo, imajo na stotine pacientov čez kvoto, k tistim, ki so znani kot grobi (celo po besedah svojih kolegov) pa nočem. Pri meni je bila podobna zgodba glede tega, kako priti do osebnega zobozdravnika. Kličem – sedaj ne sprejemamo novih pacientov, pokličite čez dva meseca. Potem spet kličem – in se zgodba ponovi. Sedaj tudi jaz hodim k zasebniku. Vendar se sprašujem, ali so ti zobozdravniki v javnem zdravstvu sami sebi namen. Pacientov nočejo sprejemati, razen, če greš v njihovo zasebno ambulanto, takrat pa imajo čas.

New Report

Close