Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ZRSZ; izbris iz evidence, pritožba

ZRSZ; izbris iz evidence, pritožba

Pozdravljeni,

v mesecu februarju sem bila napotena na razgovor za javno delo. Razgovora sem se udeležila. Trenutno sem v procesu pridobivanja vizuma, tako da se s partnerjem kmalu seliva v Ameriko.

Na razgovoru so me vprašali, ali sem zainteresirana za delo do konca leta, na kar sem jim odgovorila da sem, vendar sem trenutno v postopku pridobivanja vizuma, ter da ga pričakujem tekom tega leta. Po podanem dejstvu so izrazili nezainteresiranost o vklučitvi mene v zaposlitev. Svetovalka mi je sicer dejala, naj jim vizuma ne omenim, a se mi je zdelo moralno sporno, da bi jim to dejstvo zamolčala, saj bodo v primeru zaposlitve (mene), bili tekom leta primorani iskati nekoga drugega. Sploh ob vprašanju, ki so mi ga zastavili.

Kmalu za tem sem prejela poziv, da jim predložim dokazila zakaj sem delo zavrnila. Odgovor na poziv sem poslala, z obrazložitvijo, da dela nisem nikoli zavrnila, ter priložila potrdilo za pridobivanje vizuma. Nekaj tednov za tem sem imela razgovor pri svoji svetovalki, kjer mi je dejala, da sem s tem, ko sem jim povedala za vizuma dejansko rekla, da nisem zainteresirana za delo in da si lahko ljudje različno razlagajo to informacijo (oni so si očitno tako, da nisem zainteresirana). Povedala mi je tudi, da bom po pošti prejela odločbo o izbrisu iz evidence.

Na odločbo sem se v roku 15. dneh pritožila. Danes je 17 dni odkar sem jo odposlala. Zanima me, koliko časa ima ZRSZ, da odgovori na mojo pritožbo? V primeru, da odločbo umaknejo, ali sploh prejmem kakšno sporočilo? Zanima me tudi vaše mnenje glede izražanja nezainteresiranosti s tem, ko nekdo poda dejastvo o določenem postopku, ki je v nasprotju z interesi delodajalca; je to res nezainteresiranost? Namreč, delo bi sprejela, če bi delodajalec bil OK z mojim postopkom pridobivanja vizuma.

Hvala za pomoč,
Ginko15

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close