Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Žrtve slovenske levice bodo končno dočakale spodoben pogreb

Žrtve slovenske levice bodo končno dočakale spodoben pogreb

Grozljivo je to, mene srh spreletava ob misli, da slovenski levičarji še kar naprej gonijo, da so jih še premalo pobili.

Hud je greh slovenske levice, kdaj s ebo opravičila slovenskemu narodu?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kdo naj se opraviči in komu? Tisti, ki so tedaj kaj zagrešili, so v glavnem že pod rušo. Mlade državljane preteklost ne zanima, samo zamorjeni ljudje se še kar ozirajo nazaj in nekaj mešajo. Čemu le, te vprašam spider? Ozrimo se naprej, koga danes briga, kaj je bilo.

Spider, zdaj si pa že tečen kot driska s temi tvojimi preteklimi temami. Danes je 1000 krat bolj važno zreti v prihodnost, iz tega mračnega obdobja bi se morali kaj naučiti in že enkrat nehati s tem. Že zgoraj si dobil napisano, da je večina teh že mrtvih, ne vem , kaj ima današnja levica s tem, pa po svoje tudi desnica. Počasi boš moral v neko službo, pa zrihtat otroke, da boš začel razmišljati o kakih drugih problemih.

Tisti, ki odprejo 100 tem, kako so srečni, ker je JANKOVIĆ zmagal, pa niso tečni ko driska?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sicer pa bi tudi Plut lahko rekel: kaj vas briga preteklost, zazrimo s ev prihodnost.:)))))))))))))))

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

mene srh spreletava od misli, da medtem ko cel svet obsoja fašizem in nacizem, se pri nas domobranska nova zaveza javno in brez zadržkov na svojih kongresih in po medijih hvali s svojo kolaboracijo…srh me spreletava ob tem, da lahko sploh pride do dileme ali gregoriju rožmanu postaviti spomenik…srhe me spreletava ob tem, da se bomo očitno še čez 50 let ukvarjali s temi bedarijami in se delili na ta rdeče in ta črne

Ja pri nas je pač malo obrnjeno, saj ni nobene množične grobnice, ki so jo napolnili domobranci.

Komunisti so izvensodno pobili domobrance in tako iz njih naredili mučenike.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zato pa se pridno uči in študiraj, pa se zavzemi za malo bolj konkretne kazni, pa morda tega Pluta in podobnih ne bo več.

Pojma nimaš.

A ti veš, da je raznih PLutov, odkar je najvišja kazen 30 let…še več???

Visoke kazni so kontraproduktivne.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sicer pa naslovna tema nisem jaz, tema so povojni poboji.

Prosim te, da greš drugam, če misliš ircat.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

mah nima smisla o tem razpravljati, vsakemu normalnemu človeku je jasno, kdo je bil na strani zmagovalcev in kdo na stranici nacistov in idiotov, kakor mu je tudi jasno, da se je to dogajalo pred 60 leti, ko je bilo smao po sebi razumljivo, da mora izudajalec umreti, danes seveda tako ravnanje označimo kot nehumano, genocid, masakr itd., ampak takrat so bili drugačni časi, to bi že lahko enkrat dojeli, da ne moremo vleči vzporednice med danes in takrat

Jaz tud razumem Trobca.

Mi, danes ne moremo razumeti, da so bili pred 30 leti preprosto drugi časi.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

to pa ni glih neka primerjava, tko da….sploh ne vem, kaj se toliko obremenjuješ, najdi si raje kakšno ultra komunistko in ji na primeren način vcepi svoje poglede, edino tako boš lahko kakšno spreobrnil, tukaj na forumu ti to ne bo uspelo hehe

Sem kje napisal, da niso tečni, odgovoril sem tebi. Sam sem človek, ki dela, včasih tudi 15 ali več ur na dan, utrgam si kako uro na dan za internet, za sprostitev.
Politika je za ljudi, ki jim ni za delat, tako pač je, pa naj bodo levi ali desni, morajo pa obstajat, tako pač je. Sam sem bolj nagnjen k levici iz preprostega razloga, ker večino ljudi, ki jih iz svojega življenja poznam , tako iz časa študija, šole, poslovnega sodelovanja,…ki jih smatram kot zelo v redu ljudi, nepokvarjene, nezahrbtne ( to lastnost ljudi najbolj cenim ), nenasilne, v šoli pridne, najdem v levih strankah. Verjamem pa, da se tudi na levi najdejo drugačni.

Stara sem 30 let. Vzgojena, da spoštujem starejše.
Veš kaj , Spider, sploh vas nimam za kaj spoštovat. Nimam za kaj reč hvala, ker ste nam naredili eno zasrano komunistično državo, v kateri imam slabe možnost. Mladi smo upravičeno razočarani nad vami. Zato mi je žal, da sem del te krvi. Kako si spolh še upa kdo od vas zasrancev prikazat iz luknje doma….sramota, da veš…

Ej, ne me vikat, ker sem mlajši od tebe…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sploh pa mi ni jasno, zakaj me zmerjaš s komunistom?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

eni še vedno trdijo da so bli izdajalci takratnje države domobranci pa vaške straže, partizani so bli pa junaki. razumem, pač se niso nikol učil zgodovine oz. so se učil tisto prirejeno, kumunistično, tisto, ki jo je ustvaril Tito in njegov sistem. sam zakaj so pol tak hudičevo pametni, čeprav v bistvu nimajo pojma?
Kralj takratne Kraljevine SHS je s hitlerjem sklenil zavezništvo. Kar je pomenil da je bil MIR. Pol so se pa eni kreteni (partizani) odločl da bojo napadl Nemce in Nemci so udalr nazaj. Logično. Kdo je tle pol izdal državo?
Partizani so itak vedl zakaj se borijo (itak so se bol po hostah skrival kot dejansko boril) . Pa to ni bla svoboba, bila je oblast. Kdor se z njimi ni strinjal so ga pač odstranil, kar so nardil zlo temeljito, saj smo rabl 60 let da so kumunisti oblast zgubil.

Dokler partizani ne bodo priznali da je v času NOB potekala tudi komunistična revolucija ter da so v njenem imenu odstranili vse politične nasprotnike ne bo miru.Zato da bomo imeli mladi mir je potrebno z zgodovinskega stališča ovrednotit dogodke med in po vojni pa brez vmešavanja politikov in osebno prizadetih oseb.Pa brez osebnih žalitev nasprotnikov.

Naša generacija ima ravno toliko s tem, kot s predlanskim snegom. Spomnim se, kako je moja stara mama jokala po domobrancih in klela čez partizane. Koliko si star, ker zveniš enako?! Smo leta 2006 – obrni ploščo! S tole pred- med- in po-vojno tematiko, ki ti ne da miru, se raje čimprej spravi k psihiatru, da ne bosta s Plutom na istih straneh časopisov.

Takšno razmišlanje je pa zelo žalostno.Brez jasne zgodovine ni mirne prihodnosti za noben narod na svetu.Če smo lahko raziskali zgodovino sveta daleč v preteklost ni hudič da ne bi zmogli nepristransko raziskat novejšo zgodovino Slovenije in to brez obiska pri psihiatru.

Šefe, ko sem jaz delala izpit iz novejše politčne zgodovine pri dr. Južniču, so nas šopali z nacizmom. Ti pa nam v letu gospodovem 2006 še kar trobezljaš o ‘novejši’ politični zgodovini. Le-ta se prav gotovo ni začela leta 1941. Mladina danes še Tita ne pozna več, kaj žele domobrancev in ostale sodrge. Bilo i prošlo pač.
Čas teče prehitro, da bi nas preteklost zamorila. Razumem pa, da je to lahko boleča rana za tiste državljane, ki se še spominjajo grozot vojnih in povojnih dni.
Ampak tako pač je. Vojna je pač vojna. Nikjer ni bistveno drugače. Najbolj najebajo nedolžni.

Tisti, ki mate tako hudo potrebo gledanja na prej pozabljate, da ima zgodovina zoprno lastnost, da se dogaja znova in znova vsem tistim, ki se iz zgodovine nič ne naučijo.

Iz te pozicije je pametneje gledati nazaj, kot pa s plašnicami na očeh naprej. Soočenje in soočanje s preteklostjo je v vsakem primeru neizogibno.

Nekateri imate morda res (še kar) plašnice na očeh, vendar ni s tistimi, ki z optimizmom zremo v prihodnost nič narobe.
Celo šolski program zgodovinskih znanj se spreminja, ljudje pa žal prepočasi. 2006 se piše, pozabite že na vojne čase. Mladina tega res ne potrebuje.

pa učenja o starih rimljanih in inkviziciji tudi ne

zgodovino lahko kar ukinemo, mar ne

New Report

Close