Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Župani in istočasno tudi poslanci?

Župani in istočasno tudi poslanci?

Ali menite, da bi to moralo biti prepovedano.

Kaj mislite, lahko človek dela v dveh službah enako dobro kot v eni? V obeh službah dela za ljudi, nekje za občane, drugje za državljane. Obe službi sta zahtevni in zahtevata polnega človeka. Moraš se izobraževati in tudi delovati, na konc pa se pametno odločiti, pa še kaj privat življenja je verjetno vmes, saj se ne dela 24 ur na dan. Če ste skrbnik ljudi, je to zelo zahtevno delo, torej je treba biti, še bolj predan kot v službi, saj so napake zelo hude, če se igraš z ljudmi.

Pa še delovno mesto bi bilo prosto za nekoga drugega. Tako pa so nekateri župani, poslanci in dierktorji podjetij obenem. Vprašanje je ali so res tako sposobni? Morda so, ampak ali res opravljajo vse tri službe enako kvalitetno?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Moje mnenje je, da si lahko samo eno ali drugo. Torej pomeni, če si župan, ne moreš biti poslanec in obratno. Prav tako pa ne moreš biti zaposlen oziroma opravljati kakšnih drugih funkcij.

O sposobnosti sedanjih županov in poslancev, pa bi se dalo preveč na dolgo razpravljati. Če za primer samo pogledamo naše poslance. Sedaj, ko imamo prenose iz sej DZ, jasno lahko vidimo, kako sposobni in strokovni so. Nič boljše ni z veliko večino županov.
L.p.

Po mojem mnenju nihče ne more in ne zmore opravljati obeh funkcij. Če pa trdi, da lahko, potem so vsi poslanci ali župani preveč plačani, saj imajo s samo eno funkcijo premalo dela, a ne?
Seveda to velja za tiste, ki hočejo funkcijo opravljati tako, kot je treba, vsaj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Pa še konflikt interesov je tu močan, saj naj bi poslanci-župani delovali v dobro VSEH Slovencev in ne samo svoje občine, tako kot njihovi občani pričakujejo in jih potem nagradijo še z enim mandatom …
Zanimivo, tu se pa ne dajo – poslanci namreč – in nikakor ne izglasujejo zakona, ki bi jim preprečil to dvojno funkcijo.
In potem taki, fuuuul obremenjeni in sposobni poslanci, po končanem mandatu, nikakor ne morejo najti službe in vlečejo odlično plačo še celo leto ali več. Naj grejo v službo, ki zahteva 2 stopnji manjšo izobrazbo, a ne? Tako, kot bomo morali tudi mi po novem. Hja, ampak nekateri bojo potem delali dela z zahtevano III, stopnjo …
Žal tega filma ne bomo videli!

Da,sem odločnoo proti,ker na dveh stolih sedeti in opravljati obe službi korektno je nemogoče,če si pa nastavljajo “aparatčike”,da opravljajo velik del njihovih nalog je pa goljufija.

Vsem je jasno, da sta ti dve funkciji nezdružljvi, tako stroki kot laikom, pa vendar je politični interes, da se to ne zapiše v zakon.

To je povsem nesprejemljivo. Kot vem je bila najbolj proti prepovedi dvojne funkcije ljudska stranka.

Če je župan naj se posveti občini, in ima zvrham dost dela. Jas bi vse ostale dejavnosti županom prepovedal (poslanec, direktor, profesor…).

Mi na Obali imamo eno tako “cvetko”. Direktor zdravstvenega doma Koper je istočasno zdravnik v ambulanti za pomorščake in še tretje delo baje opravlja nekje. Ne predstavljam si, kako si lahko direktor in še zdravnik, vse v dopoldanskem času (8 delovnih ur). O tem primerku je tudi veliko pisalo po časopisih, saj je imel baje najvišjo plačo v Sloveniji.

Ali pa ta primer:
moj sedanji direktor v službi je istočasno občinski in strankarski funkcionar.

Med službenim časom v pisarni opravlja korespondenco (telefoni, dopisi, seje preko interneta, sprejema svoje politične veljake…) s temi organizacijami.

Ker ga imam na očeh, saj delamo v istem prostoru, vidim, da porabi cca eno tretjino do polovico delovnega časa za opravljanje teh funkcij. Da ne govorimo o službenih poteh v Ljubljano na sestanke stranke. Ti dnevi odsotnosti se nikamor ne beležijo. Za dan odsotnosti z dela vseeno dobi plačo in vse dodatke (prevoz na delo, malica). Istočasno pa dobi izplačano tudi sejnino.

Sem za to, da naj človek opravlja le eno delo, in to 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobro. Mislim, da so vsi ti ljudje le grabežljivi in pogoltni na denar, ki priteka v njihove žepe.

Politični funkcionar (in občinski) bi moral biti človek, ki je že dovolj premožen (ki ima lastnega premoženja dovolj), zato da ne bi skrbel samo za to, da kar najbolj napolni svoj lastni žep ampak prvenstveno za blagostanje občanov in državljanov.

Žalostno je to, da je takšnih cvetk po Sloveniji vedno več. Očitno gre stvar visoko v politiko ali sam vrh in tam jim to očitno najbolj odgovarja in so najbolj pogoltni na denar, zato tudi nič ne naredijo proti temu, oziroma vse skupaj le še vzpodbujajo.

Mislim, da bi moralo biti z zakonom prepovedano opravljati ti dve oz. tri funkcije naenkrat. Supermanov ni !!!! Potem pa dodatno plačujemo birokratke, svetovalce in podobno šaro, ker en človek ni sposoben delat treh stvari hrati, plače pa vseeno vleče.

Eno je jasno, dveh zahtevnih in odgovornih del ne moraš početi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, in prav tako velja za župana/poslanca.
Razulatati so zato vidno očitni

Ali ima župan Osilnice res toliko nalog kot župan Ljubljane?

Če lahko nekdo korektno opravlja funkcijo župana v Ljubljani (kar ga zagotovo polno zaposli za 8 in več ur dnevno), sem prepričan, da nekomu, ki zaseda enak v položaj v eni od manjših občin, ostaja dovolj časa, da vsaj 4 ure dnevno nameni opravljanju druge službe.

Morda je biti župan Osilnice celo težje, kot biti župan Ljubljane (vsaj do sedaj je bil v Ljubljani župan tudi kakšen lolek, kar se v Osilnici še ni zgodilo). Za županom v Ljubljani je še kup služb, ki si jih Osilnica verjetno ne more privoščiti, saj se vanjo pač ne steka denar iz cele države.
Sicer pa menim, da je županska in poslanska funkcija povsem združljiva, zelo sposobni so mimogrede lahko še direktorji kakšne manjše, še malo bolj sposobni pa tudi večje firme.
Seveda je povsem drugačna zadeva pri snažilkah. Tista, ki popoldan še doma očisti kakšno okno, ima v službi prav gotovo premalo dela da je lahko tako spočita.

Ok mogoče lahko župan kakšne manjše občine opravlja še kakšno drugo delo, vendar ne bi smel biti poslanec.

Ozrite se okoli sebe. Ogromen del ljudi na delovnih mestih lenuhari, plačo prejemajo za 8 ur, efektivno pa delajo morda manj ko uro. Pa jim tega nihče ne očita. Je potem nenavadno, če nekdo zmore opraviti več takih služb hkrati? Ni. Moti samo lenuhe, ker jim s svojo delovnostjo dela moralnega mačka in vzbuja strah, da bo nekdo nekoč opazil, da nič ne delajo. Poglejte samo pisanja na med.over.net. ali v slovenskih klepetalnicah. Med službenim časom nastane 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tekstov. Oprostite, ampak pri današnji zavzetosti pisarniških slovencev lahko jaz hkrati opravljam 5 njihovih služb in to kvalitetno. Seveda pa se bodo vsi sklicevali na uboge delavke za trakom, ki pa v resnici nimajo časa klepetati na forumih.

Kaj pa konflikt interesov? V čigavo korist naj deluje poslanec, v korist vseh državljanov, ali svojih občanov?

Dejala sem, da v političnem čveku ne bom sodelovala, volila bom tistega, ki mi bo odgovarjal.

Strinjam pa se, da se obe službi, ne moreta dovolj dobro opravljati.

Imam, pa eno vprašanje in to ne za župana občine v kateri stanujem, pač pa za župana Občine Tžič, ki ni samo župan, je tudi poslanec.

Godpod Pavel Rupar, je pred vesolno zbrano publiko, dne 10.6.2006, na “Osrednji proslavi pri spomeniku internirancev v Podljubelju”, OBLJUBIL: V svojem govoru, je dejal, da bo poskrbel pri ministru za šolstvo, gospodu Zveru, da bodo učenci v učnem gradivu imeli in spoznali tudi trpljenje internirancev v Podljubelju, ki so med vojno gradili predor. Dejal je, da današnja mladina o tem nič ne ve. Gospod župan, je za to izjavo prejel bučen aplavz udeležencev proslave.
Proslave, so se udeležili tudi predstvaniki drugih držav, Francije, Madžarske, Poljske, Rusije in verjetno, sem še katero izpustila. Iz vse držav iz katerih so bili interniranci.To se pravi, da je obljubil tudi pred predstvniki, drugih držav, saj so govor prevajali, tudi v druge jezike.

Obljuba dela dolg in obljubo je treba izpolniti.

Ponudila, se mi je tudi prilika, da sem ga takrat osebno srečala na stopnicah, ko je stopal v stavbo, kjer so točili pijačo in stregli razne jestvine. Čestitala sem mu za govor in osebno mi je obljubil, da bo to storil.

Gospod župan, Pavel Rupar, kaj je sedaj z Vašo obljubo????

Lep pozdrav.

New Report

Close