Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Župnik Golob gost pri Slaku na POP TV-ju

Župnik Golob gost pri Slaku na POP TV-ju

Je rekel zdajle: “Jezus, naš  Bog…”

Kako Jezus naš  Bog???!!! Pri verouku smo se učili, da je Jezus božji sin! Be Bog, ampak sin od Boga in od Marije. Kako lahko duhovnik enači božjega sina z Bogom? Je to pravilno?

Trojstvo-Bog Oče, Bog Sin, Bog Sveti Duh. Ponovi veroizpoved, tam je vse.

Odgovor na objavo uporabnika
jasno859, 28.03.2024 ob 22:44

Trojstvo-Bog Oče, Bog Sin, Bog Sveti Duh. Ponovi veroizpoved, tam je vse.

A hočeš reči, da je to vse ena in ista oseba? Oče, sin in sv. Duh so ena in ista oseba? Torej Bog?

Lej, katolištvo je shizofreno do kraja, ne poskušaj tu z logiko, samo pretvarjaj se, da razumeš, šopaj dinarčke v pušico in te čakajo nebesa, to je to.

Ja, pravijo da imajo judje in muslimani skupno to, da imajo vsi enega boga. Judje Jahveja, muslimani Alaha.

Kristjani pa niso monogamno, ampak poligamni. Imajo trojstvo, Grki, pogani, staroverci so tudi imeli cel kup bogov. Vsakega za svoje področje. In tako je tudi tu, Bog oče je za to, bog sin za to, bog sveti duh za to, potem je še Marija, ap cela vojska svetnikov, … To je organizirana masinerija, pa do boga lahko itak prideš samo preko veze, ali preko duhovnika, ali prosiš svetnika za posredovanje, al pa obupas in greš jokat k Mariji. Bolano tragikomicno, do konca …. In v to mi verujemo …

 

 

Dej buzerirajte normalne ljudi s telimi vašimi namišljenimi palčki. Moj bog je kakšen fajn dec, al pa denar ki ga zaslužim.

V nekaterih pogledih je krščanski nauk ali vsaj razlaganje tega precej shizofreno. Vem, da katolicizem trdi, da je Jezus hkrati pravi Bog in pravi človek. In da je enega bistva z Očetom.

Medtem Jehove priče trdijo drugače. Da je Jezus božji sin. Sin Boga in Marije. Da Jezus sam nikoli ni trdil, da je Bog. In kdor je bral Sv. pismo, je po razlagi katolicizma upravičeno zmeden. Jezus je svoje učence učil moliti in je molil k Bogu, svojemu očetu. In vsi vemo, kako gre ta molitev (Oče naš, ki si v nebesih…). Ko so ga vprašali, kdaj bo konec sveta, je povedal, da tega nihče ne ve, le njegov oče v nebesih.

Zato se tudi meni zdi, da je katoliška trditev, da je Jezus hkrati tudi Bog, popolnoma nelogična. Bi pa kakšen verski strokovnjak to res lahko malo bolj razložil vernikom, ki so zmedeni.

New Report

Close