FREYWILLE izdal najlepšo kolekcijo iz zlata in diamantov zbirateljske vrednosti

29. november 2023

FREYWILLE izdal najlepšo kolekcijo iz zlata in diamantov zbirateljske vrednosti

29. november 2023
Foto: Ante Odak

Ustvarjalna premisa FREYWILLE je popolna predanost umetnosti, poklon veličastnim mojstrovinam, velikanom slikarstva in najlepšim človeškim čustvom.

V bogatem spektru čudovitega nakita FREYWILLE izstopajo oblike, v katerih barvni emajl uokvirjata čisto 18-karatno zlato in diamanti. Gre za ekskluzivno izdajo 18kt zlata in diamantov zbirateljske vrednosti.

Vsak kos nakita te najprestižnejše edicije FREYWILLE je unikaten in nosi posebno serijsko številko, ki končnemu lastniku zagotavlja popolno ekskluzivnost.

Posebnost izdelave omejene edicije FREYWILLE 18kt gold&diamonds je v fini obdelavi in oblikovanju unikatnih okvirjev iz 18-karatnega zlata, na katere je položen umetniško poslikan emajl v avtentični tehniki emajliranja FREYWILLE.

Foto: Ante Odak
Foto: Ante Odak
Foto: Ante Odak
Foto: Ante Odak

Velika pozornost je namenjena izbiri popolnih diamantov in njihovemu natančnemu ročnemu pozicioniranju na zlatih okvirjih, zato je vsak kos nakita FREYWILLE iz edicije 18kt gold&diamonds obdan z najlepšo auro svetlobe.

Oblike poetičnih imen, kot so Aurora, Gloria, Victoria in Luna Piccolissima iz edicije 18kt zlata in diamantov FREYWILLE slavijo človeške sanje, ustvarjalno moč človeka in predstavljajo ogledalo domišljije.

Foto: Ante Odak

Pristna tehnika emajliranja

Slikarstvo nam namreč omogoča, da podobe iz naše domišljije, sanj in vizije prihodnosti pretvorimo v realnost. Trenutek, ko se prenesejo na slikarsko platno, je tudi trenutek, ko iz zavesti preidejo v realni svet, postanejo opazni drugim in ko jih lahko izkusijo vsi ostali. Tako je vsak kos nakita FREYWILLE iz edicije 18kt gold&diamonds opomin na moč človeške ustvarjalnosti in spodbuda, da sprejmemo svoje sanje, saj je to prvi korak do uspeha in ustvarjanja mojstrovine.

Foto: FREYWILLE
Foto: FREYWILLE

Od leta 1951 iz dunajskega ateljeja FREYWILLE prejemamo unikatne stvaritve čarobnih barv in dovršena ročna dela, ki združujejo pristno tehniko finega emajliranja in najlepše mojstrovine slikarskih mojstrov. Pristna tehnika emajliranja FREYWILLE izhaja iz tradicionalnega ročno poslikanega nakita iz 18. stoletja, ko je bila vsaka barva posebej nanesena in posebej žgana na točno določeni visoki temperaturi.

Foto: FREYWILLE
Foto: FREYWILLE

FREYWILLE kulturna dediščina Dunaja

Emajliranje je vrhunska obrt, ki zahteva 100-odstotno natančnost, saj napačen čas ali temperatura žganja povzročita pokanje emajla, zato je bila prvotna tehnika konec 18. stoletja opuščena, umetnine pa so bile predrage.

FREYWILLE pa odkriva in uspešno izpopolnjuje inovativno tehniko zlitja 18-karatnega zlata v prahu z emajlom, s katero dosežemo izjemno obstojnost in sijaj vsakega kosa nakita. Danes sta nakit FREYWILLE in način izdelave nakita zaščitena kot kulturna dediščina mesta Dunaj.

Foto: Ante Odak

Omejene kreacije FREYWILLE je mogoče videti in preizkusiti samo v ekskluzivnih butikih FREYWILLE, vključno z butikom FREYWILLE v Ljubljani, na Ciril-Metodovem trgu 21. Za več informacij raziščite spletni butik FREYWILLE, za dodatne informacije o nakitu FREYWILLE pa je na voljo tudi Facebook stran.

Style. Več novic

New Report

Close