Govorice vse glasnejše: to naj bi bil novi James Bond

21. marec 2024

Govorice vse glasnejše: to naj bi bil novi James Bond

21. marec 2024
Foto: Profimedia

Govorice vse glasnejše: to naj bi bil novi James Bond

21. marec 2024
Foto: Profimedia

Britanski mediji poročajo, da so vlogo agenta 007 ponudili Aaronu Taylor-Johnsonu, ki je znan iz akcijske komedije Kick-Ass in Marvelovih filmov.

Po odhodu Daniela Craiga iz vloge Jamesa Bonda so se znova pojavila ugibanja, kateri igralec bi lahko prevzel filmskega agenta 007.

Več britanskih medijev poroča, da so vlogo ponudili 33-letnemu britanskemu igralcu Aaronu Taylor-Johnsonu, ki je znan iz akcijske komedije Kick-Ass in Marvelovih filmov, leta 2009 pa je odigral Johna Lennona v biografskem filmu Nowhere Boy.

Foto: Profimedia

Ugibanja o tem, kdo bi lahko nasledil Daniela Craiga, se pojavljajo že nekaj časa, piše STA. Britanski BBC je o govoricah, da bi naslednik lahko bil Taylor-Johnson, povprašal družbo Eon Productions, pri kateri ustvarjajo filme o Jamesu Bondu. Ugibanj niso želeli komentirati, poznavalec produkcije pa je za BBC News povedal, da “govorice ne držijo”.

Ko so o tem vprašali še igralca, je Taylor-Johnson za revijo Numero povedal, da se mu zdi čudovito, da ga ljudje vidijo v tej vlogi. “To je velik kompliment,” je dodal.

Foto: Profimedia

“Bond ni le nekdo za rdečo preprogo”

Taylor-Johnson je za zdaj stavnicah favorit za vlogo, čeprav je vsem namigom o tem, kdo bo naslednji Bond, težko slediti.

Med imeni, ki se omenjajo za vlogo, je tudi Henry Cavill, znan po filmih Superman in Misija: nemogoče. V igri za vlogo naj bi bil, še preden jo je zasedel Craig. Med najmlajšimi kandidati je 32-letni Damson Idris, znan iz ameriške kriminalne TV serije Snowfall. Na stavnicah pa se omenjajo tudi James Norton, Tom Hardy, Idris Elba in Chris Evans.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Avtor knjige Catching Bullets: Memoirs of a Bond Fan Mark O’Connell je po Craigovem odhodu za BBC povedal, da novi Bond ni le nekdo za rdečo preprogo, ampak mora biti zvezdnik, ambasador filma in kina, medijski diplomat, sin britanske kulture ter obraz milijarde dolarjev vredne znamke.

Po njegovem mnenju mora biti v vseh predelih sveta takoj prepoznaven kot James Bond.

Foto: Profimedia

BBC pa še dodaja, da ni nujno, da producenti izberejo največje ime za vlogo. Nenazadnje tudi ime Daniela Craiga po zadnjem filmu s Piercem Brosnanom ni bilo v ospredju. Craig je vlogo zapustil leta 2021 po filmu Ni čas za smrt, potem ko je v 16 letih zaigral v petih filmih franšize.

Naslednji film o Jamesu Bondu bo 26. po vrsti.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close