Spoznajte štiri kandidate za novega Jamesa Bonda!

28. september 2022

Spoznajte štiri kandidate za novega Jamesa Bonda!

28. september 2022
Foto: Profimedia

Nekaj znanih zvezd je zaradi svoje starosti že odpadlo, a za te štiri igralce se šušlja, da bi morda lahko bili novi agent 007.

Vsi, ki ste špekulirali, kdo bo naslednji James Bond, svojega odgovora še ne boste kmalu dobili. Glavna producentka Barbara Broccoli pa je dala vedeti, da Idris Elba, Henry Cavill, Tom Hardy in ostali že poznani igralci odpadejo.  

Ugibanja o tem, kdo bo naslednjič zasedel to donosno, čeprav zahrbtno vladno mesto, so se ta teden spet začela, zahvaljujoč komentarjem Barbare in Michaela G. Wilsona, dolgoletnih skrbnikov 007.  

Na tiskovnem dogodku v londonskih pisarnah njihovega produkcijskega podjetja Eon sta polbrat in sestra, ki nadzirata franšizo od filma Zlato oko naprej (1995), razpravljala o svojih načrtih za prihodnost v običajnih mežikajočih preudarnih izrazih. Ker različica lika Daniela Craiga zdaj ni več na voljo, je treba poiskati novega glavnega igralca. A Broccoli je opozorila, da morajo biti potencialni kandidati pripravljeni na dolge proge. 

“Ko iščemo Bonda, je to 10- do 12-letna zaveza,” je rekla, ko je neki novinar namignil, da je napočil trenutek zdaj 50-letnega Elbe. “Torej verjetno razmišlja: Ali res želim to stvar? Ne želijo vsi tega storiti.” Craigovo sodelovanje z Bond franšizo je trajalo kar 15 let, sam pa jih je štel 37, ko so pričeli s snemanjem Casino Royale

Od uspešnih kandidatov se tudi pričakuje, da bodo ponudili ne le predstavo, ampak tudi nov zorni kot. Broccoli je pojasnila, da prihaja “ponovna iznajdba” lika. 

“To je evolucija,” je rekla. “Bond se razvija tako kot se razvijajo moški. Ne vem, kdo se razvija hitreje.” Ker se hitro bliža diamantna obletnica franšize, so se nekateri spraševali, ali je napoved igralske zasedbe neizbežna. A producentka razlaga, da je nastajanje filma še v zgodnjih fazah in se ne bo začelo še vsaj dve leti. 

Kdo so potencialni kandidati? 

Barbara Broccoli je vsekakor potrdila, da bo Bond ostal moški, ter da potrebujemo svež lik. Kajti vloga Bonda bo izoblikovala izbranega kandidata in ne obratno. 

Foto: Profimedia

Ob vseh kriterijih pa vseeno pade na pamet nekaj igralcev. Prvi je Regé-Jean Page: star 34 let, agent Cie v Netflixovem The Gray Man in tudi srčni izbranec v Bridgertonu

Foto: Profimedia

Drugi je Henry Golding: 35, rojen v Maleziji in odraščal v Surreyju, z uglajenimi komičnimi odrezki, ki je med drugim igral v Noro bogati Azijci in Gospodje.  

Foto: Profimedia

Tretji, manj pogosto oglaševani, je Micheal Ward, 24-letnik, ki je zelo sposoben igrati in je tudi dobitnik nagrade bafta za vzhajajočo zvezdo, videli pa smo ga v filmu Empire of Light

Foto: Profimedia

Zadnji pa je Thomas Doherty, 27, s franšiznimi izkušnjami (igra sina kapitana Hooka v filmih Disney+ Descendants). Tako kot Sean Connery se je tudi Doherty rodil in odraščal v Edinburgu, njegov obraz pa ima nekaj Conneryjeve uglajene krutosti – tudi ko je oblečen, je kot najstniški pirat. 

Vsi ti igralci bi pravzaprav lahko prinesli ponoven izum Jamesa Bonda, saj so ravno dovolj mladi in sveži na filmski sceni. A končna odločitev seveda leži v rokah scenaristov. Za koga pa navijate vi? 

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close