Gregor Čeglaj naj si poišče pomoč

03. avgust 2022

Gregor Čeglaj naj si poišče pomoč

03. avgust 2022
Foto: Instagram

Po tednu dni izjave Gregorja Čeglaja še kar dvigajo prah po družbenih omrežjih. S svojimi šokantnimi razlagami polni naslovnice mnogih medijev, vključno z našim. Po njegovih besedah si tega nikakor ne želi. Si res ne?

Sedaj že vsem poznan bivši Sanjski moški, Gregor Čeglaj, si je že na začetku svoje turneje pljuvanja po znanih Slovencih, zaprl profil. Kar pomeni, da mu morate na Instagramu slediti, če želite poslušati njegove monologe. Število njegovih sledilcev zato strmo raste, on pa vsakič vztraja, da mu za slavo in sloves ni mar – še en v vrsti primerov, ko se njegova dejanja ne skladajo z njegovimi besedami. Poglejmo jih še nekaj.

Na svojem zadnjem popotovanju skozi skrivnosti slovenskih influencerjev je naznanil, da bi rad ukinil sovražni govor. Takoj za tem, ko je Špelo Grošelj označil za “umetno”, Katarino Benček za “čudo tehnike”, pretekli teden pa je celo razlagal, kako zaraščeni so intimni deli nekaterih deklet, s katerimi je spal po Sanjskem moškem.

Foto: Mediaspeed

Njegov celoten nastop se vrti okoli “šokantnih skrivnosti” njegovih tarč, ki naj bi popolnoma spremenile naš pogled nanje. Delil je slike sporočil skrivnih “virov”, ki trdijo, da je CoolFotr gej in da njegova soproga hodi na liposukcije. Povedal je, da je nakit Katarine Benček iz Kitajske, ter da se je Špela Grošelj slekla pred njim. Nobena od teh informacij ni spremenila mojega pogleda na nikogar, razen na Čeglaja.

Njegova retorika nam daje vedeti, da meni, da je boljši od ljudi, o katerih govori. Skoraj nam daje občutek, da misli, da je od boga poslan in da nam pove, “da so vsi ti ku*ci banane”. In svoje poslanstvo opravlja skoraj tako dobro, da ljudje pozabljajo, zakaj pravzaprav to počne.

Tipičen narcis

V zadnjih časih se sicer zdi, da vsakogar, ki nam ni všeč, označimo za narcisa, a Čeglaj pokrije sumljivo veliko znakov Narcistične osebnostne motnje (NOM).

Eden izmed komentarjev, ki sem ga prejela na svojo prejšnjo kolumno je, da moramo novinarji objavljati preverjene informacije in raziskovati. No, pa raziščimo kaj NOM sploh je.

Osnovni simptomi NOM so močna občutljivost na kritiko, grandiozno občutenje svoje pomembnosti, pomanjkanje empatije, zahteva po pretiranem občudovanju ter med drugim občutek vsemogočnosti. Skorajda ni simptoma, ki ga Gregor Čeglaj ne pokrije.

Foto: Instagram

Če pričnemo z močno občutljivostjo na kritiko, je njegovo neprestano omenjanje linča, ki ga je bil deležen zaradi ocenjevanja deklet, vseprisotno. Gregor nam s svojimi dejanji in govorom konstantno daje vedeti, da še vedno ne ve, kaj točno je storil narobe – če sploh kaj. In v svojo nedolžnost je prepričan tako trdno, da vsem omenjenim svoj srd vrača z močnim udarcem. Udriha po najbolj zasebnih delih življenja ljudi, ki so se mu zamerili – kljub temu, da se zaveda, da lahko to komu uniči življenje in družino.

Kar nas privede do grandioznega občutenja svoje pomembnosti in pomanjkanje empatije. Gregor meni, da je tako pomemben, da nas vse zanimajo njegova občutenja in doživetja. Ob tem pa s svojimi žaljivkami in podrobnostmi o telesih in osebnostih drugih, močno kaže svoje pomanjkanje empatije. Dekleta, o katerih je govoril, so že lansko leto izrazila svoje nelagodje, a njemu je za to vseeno. Prav tako mu je sedaj vseeno za nelagodje vseh ostalih – pomembna je le njegova odrešitev.

Gregor je bog

Gregor si želi, da njegovi sledilci občudujejo, kako zelo je pogumen in iskren. Kako zelo je drzen, mogočen, nepremagljiv in dobrodelen. Po zaslugi svojih oboževalcev meni, da je vsemogočen. Kar je povedal že prejšnji teden, ko je ob omembi tožb odgovoril, da raje “stori samomor, kot da komurkoli da en sam evro.”

Kakršnokoli odpuščanje ali kesanje preprosto nikoli ni bilo na njegovi agendi. Gregor je nepremagljiv. Gregor je mogočen. Gregor je iskren in pogumen. Menim, da je Gregor po vsej verjetnosti narcis.

In pri narcisih sta napihnjen ego in grandioznost običajno krinka za boleč občutek manjvrednosti in praznine, ki ju človek želi kompenzirati z nenehnim iskanjem pozornosti. Morda je čas, da si Gregor poišče pomoč.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close