H&M bo začel v tej poslovalnici prodajati rabljena oblačila

04. oktober 2023

H&M bo začel v tej poslovalnici prodajati rabljena oblačila

04. oktober 2023
Foto: Profimedia

H&M bo začel v tej poslovalnici prodajati rabljena oblačila

04. oktober 2023
Foto: Profimedia

Švedska znamka se zaveda problema prevelike proizvodnje oblačil, zato se je zavezala k spodbujanju ponovne uporabe in recikliranja.

Evropska unija načrtuje novo uredbo za zatiranje tekstilnih odpadkov, zato je pritisk na znamke hitre mode vse večji. H&M-ova vodilna trgovina v Londonu je zato že začela z ukrepanjem in naznanila odprtje poslovalnice v Londonu na slavni ulici Regent Street, kjer bodo 5. oktobra začeli prodajati rabljena oblačila in dodatke. Švedska znamka je namreč priznala, da je postala “del problema” vedno večjega kopičenja tekstilnih odpadkov in da se mora način proizvodnje in potrošnje mode spremeniti.

Kolekcijo, ki jo bodo začeli prodajati v omenjeni poslovalnici, so poimenovali “PRE-LOVED” in bo vključevala oblačila številnih drugih blagovnih znamk in oblikovalcev ter blagovnih znamk skupine H&M, v katero spadajo Arket, Cos, Monki in Weekday.

Foto: Unsplash

Cene od 35 do 220 evrov

Kose bodo dobivali pri podjetju Flamingos Vintage Kilo, ki vodi trgovine z rabljenimi starinskimi oblačili v Evropi in ZDA. Cene se bodo gibale od 29,99 (okrog 35 evrov) do 189 funtov (približno 218 evrov), so sporočili iz H&M.

H&M je šel že novembra lani v korak s časom, ko so lansirali storitev izposoje oblačil v priljubljeni londonski poslovalnici na ulici Regent Street.

Preprodaja rabljenih oblačil pa je medtem postala velik posel, saj se množijo spletne platforme, kot so thredUP, Vinted in Depop, blagovne znamke pa jim sledijo z uvedbo lastnih storitev.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close