Prekinila molk po velikem škandalu: “Čutim neskončno sramoto”

04. december 2023

Prekinila molk po velikem škandalu: “Čutim neskončno sramoto”

04. december 2023
Foto: Profimedia

Prekinila molk po velikem škandalu: “Čutim neskončno sramoto”

04. december 2023
Foto: Profimedia

Felicity Huffman je končno spregovorila o odmevni goljufiji z uglednimi ameriškimi univerzami, zaradi česar je morala celo v zapor.

Po tem, ko je ameriški zvezni preiskovalni urad FBI marca 2019 razkril, da so številni slavni in bogati – med njimi tudi igralki Felicity Huffman in Lori Loughlin – s pomočjo prevar vpisovali svoje otroke na ugledne univerze, je Huffmanova zdaj končno spregovorila o škandalu.

V intervjuju za ABC 7 je dejala: “Čutila sem, da moram svoji hčerki dati priložnost za prihodnost. Kar je pomenilo, da sem morala prekršiti zakon.”

Ob tem je še razložila, da je med vožnjo svoje hčerke na sprejmne izpite, za katere je nekomu plačala, da je ponaredil rezultate, ves čas razmišljala: “Obrni se, obrni se” in na “svojo neskončno sramoto” tega ni storila, je priznala.

“Zdelo se mi je, da bi bila slaba mati, če tega ne bi naredila – zato sem to storila.”

Nekaj mesecev kasneje se je FBI, povsem oborožen, pojavil na njenem domu. “Mislila sem, da je potegavščina.”

Foto: Profimedia

Spregovorila, da bi “naredila nekaj dobrega”

Igralka, ki se je spomnimo iz serije Razočarane gospodinje, je dejala, da je zdaj spregovorila, ker želi uporabiti svoje izkušnje in bolečino, da bi “naredila nekaj dobrega” in “osvetlila” neprofitno organizacijo A New Way of Life, ki pomaga bivšim zapornicam začeti novo poglavje v življenju. Huffmanova, ki je zdaj članica upravnega odbora organizacije, je tam opravila družbenokoristno delo, ki ji je odredilo sodišče.

Sicer pa je morala v sklopu kazni odslužiti 11-dnevno zaporno kazen, 250 ur družbenokoristnega dela in plačati kazen v višini 30 tisoč dolarjev.

Njena hčerka sicer menda ni vedela za goljufijo svoje mame in se je, medtem ko je bila Huffmanova za zapahi, sama in po zakonski poti, vpisala na drugo šolo.

Lori Loughlin (Foto: Profimedia)

Škandal leta

Poleg Huffmanove je bila v goljufijo vpletena tudi Lori Loughlin, ki smo jo kot teto Becky poznali v seriji Polna hiša. A bili sta le eni od številnih, ki so bili vpleteni v goljufijo z uglednimi univerzami. Policija je med operacijo Varsity Blues, imenovano po filmu iz leta 1999, aretirala več kot 30 večinoma premožnih in privilegiranih ljudi.

Glavni organizator William Singer je z denarjem bogatašev podkupoval univerzitetne trenerje in druge uradnike ter urejal ugodne izide vpisnih testov, s čimer naj bi si v nekaj letih nabral 25 milijonov dolarjev. Ko mu je policija prišla na sled, je privolil v sodelovanje in na skrivaj snemal svoje stranke pri sklepanju poslov, tako da so imeli policisti in tožilci dovolj dokaznega gradiva za veliko akcijo aretacij.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close