K. F. / 10. september 2022

Ikea je združila moči s Swedish House Mafio in nastalo je tole

S kolekcijo OBEGRÄNSAD želijo demokratizirati glasbeno produkcijo doma in mnogim ljubiteljem glasbe omogočiti izražanje svoje ustvarjalnosti.

Kaj se zgodi, ko švedski pohištveni gigant združi moči z najbolj znanimi DJ-i na svetu? Omejena kolekcija za vzhajajoče glasbene in digitalne ustvarjalce, ki jim bo omogočila postavitev popolnoma domačega studia po ugodni ceni.

Kolekcija OBEGRÄNSAD, ki v švedščini pomeni “neomejeno”, nagovarja vse, ki cenijo glasbeno izkušnjo doma in drugje: oboževalce glasbe, glasbene producente, DJ-e ter vse ustvarjalce z omejenimi sredstvi in neomejeno ustvarjalnostjo.

Foto: IKEA

Več kot 20 rešitev za opremo pametnega doma

Kolekcija je nastala v sodelovanju z glasbeno skupino Swedish House Mafia, ki je najbolj znana po svoji pesmi Don’t You Worry Child.

“Že ko smo bili otroci, smo cenili pristop podjetja IKEA k omogočanju dostopnosti in ugodnosti stvari za mnogo ljudi. Kot najstniki smo našli kreativne rešitve z uporabo pohištva IKEA, zato se je namen sodelovanja vrtel okoli naših osebnih izkušenj,” so povedali.

Kolekcijo sestavlja več kot 20 rešitev za opremo pametnega doma, tako za glasbeno produciranje in izvajanje kot tudi za poslušanje glasbe in ustvarjanje sproščene atmosfere. Kolekcija vključuje gramofon; namizne, talne in stenske LED luči; uro; stojala za prenosnik, tablico, zvočnik in plošče; pisalno mizo; dva regala s policami; fotelj; štiri torbe, med njimi torbi za plošče in prenosnik; preprogo in copate v dveh velikostih; odejo in prevleko za blazino.

Foto: IKEA

Neomejena ustvarjalnost v lastnem domu

“Želeli smo poenostaviti proces ustvarjanja glasbe. Upamo, da bo naša kolekcija mnoge ljudi navdihnila in jim omogočila ustvarjalnost v svojih domovih. To pa ni omejeno samo na ustvarjanje glasbe. Lahko je veliko več,” pravijo.

Pri podjetju IKEA upajo, da bodo obetavni DJ-i in glasbeni producenti prepoznali prednosti OBEGRÄNSAD enote s policami, nove različice KALLAX regala, ki je oblikovan z dodatnim prostorom za ojačevalce in visoke predmete; OBEGRÄNSAD pisalne mize s stojali za zvočnike in izvlečno polico; pa tudi OBEGRÄNSAD stojal za prenosnik, tablico in zvočnike. Nabor osvetljave, ki vključuje tudi ambientalno luč v OBEGRÄNSAD uri in mehko pohištvo so osnove za ustvarjanje vzdušja, ki omogoča popoln potop v tok ustvarjalnosti.

Foto: IKEA

Črna estetika s primesmi elegance

“Samo poglejte kolekcijo in njeno kompleksnost: luči, pohištvo, tehnologijo. Tega ne bi mogli ustvariti s komerkoli,” pravi Friso Wiersma, oblikovalec pri podjetju IKEA. OBEGRÄNSAD je oblikovana kot ugodna kolekcija v klasični črni estetiki z minimalističnim, elegantnim oblikovanjem, ki podpira uporabo tehnologije. Kot pravijo pri Swedish House Mafia:

“Dizajn naše kolekcije zaznamuje tema večnosti z opazno sledjo nosegay DNK.”

Pohištvene rešitve bodo pametne funkcionalnosti enostavno dodale v že obstoječ prostor ali od začetka pomagale ustvariti domači studio. Omejena kolekcija bo na volja od oktobra letos.

Avtor
Piše

K. F.

New Report

Close