Uresničene sanje vseh ljubiteljev kruha – izdelali kavč v obliki buhteljnov

Kaja Flisar, 25. januar 2022.
Foto: Tommy Cash/Instagram

Če ste kdaj želeli imeti kavč, ki je videti kot kup buhteljnov, zloženih drug na drugega, lahko zdaj vaše sanje postanejo realnost.

Obrnite se na Tommyja Casha, estonskega glasbenika, ki je na Instagramu objavil kavč z izvirnim imenom Loafa. Ob njem je pripisal: “Če pod fotografijo dobimo 10.000 komentarjev, bo Ikea izdelala to zofo.”

Foto: Tommy Cash/Instagram

Odštekano zofo je sicer oblikoval kanadski umetnik Gab Bois. Gre za reprodukcijo kavča Calmaleonda iz 70 let, pod katerim se je podpisal Mario Bellini. Na ogromno štruco buhteljnov so nalepili še ponarejeno oznako podjetja Ikea, kar so si mnogi razlagali kot napoved resničnega sodelovanja. A na žalost marsikoga so pri švedskem podjetju sporočili, da takšnega kavča ne nameravajo izdelati.

Foto: Tommy Cash/Instagram

Povedali so, da je dizajn te sedežne garniture podoben eksperimentalnemu kavču z imenom a.i.r, ki so ga lansirali v 80. letih in velja za največjo napako njihovega podjetja: “Nekoč smo poskušali lansirati zofo na napihovanje, ki se je izkazala za veliko napako. Ta projekt enostavno ne vidimo kot nekaj, kar bi imelo smisel,” je povedala njihova predstavnica za medije Diana Lavrenova.

O avtorju

Kaja Flisar

New Report

Close