Imamo recept za zdravo različico banana splita!

28. junij 2023

Imamo recept za zdravo različico banana splita!

28. junij 2023
Foto: Unsplash

Ta priljubljena poleta sladica je dobila tudi bolj zdravo različico.

Poletje je končno prišlo, z njim pa že tradicionalno iščemo nove, osvežilne in po možnosti zdrave sladice, ki nas bodo ohladile, a tudi potešile željo po sladkem. Čeprav je mamljivo poseči po najobičajnejših sladkih dobrotah, kot je klasični sladoled iz trgovine, je lahko tudi nekoliko bolj zdrava prehrana zelo okusna in ta recept, ki smo ga pred kratkim preizkusili, je pravi dokaz za to!

Gre za bolj zdravo različico ene najbolj priljubljenih sladolednih sladic vseh časov – banana split! Ta zdravi pridih priljubljene poletne sladice, ki združuje najboljše elemente klasičnega bananinega splita s prehranskimi koristmi granole in ovsa, bo zagotovo navdušil vaše brbončice ter nahranil vaše telo in dušo.

Sestavine:

  • 2 zreli banani,
  • 60 gramov navadnega grškega jogurta,
  • 30 gramov medu ali javorjevega sirupa,
  • 30 gramov granole (izberite različico brez dodanih sladkorjev),
  • 15 gramov ovsa,
  • sveže jagode,
  • dodatki po želji: sesekljani oreščki, nariban kokos, koščki temne čokolade …
Foto: Instagram @ eats_by_elizabethh

Navodila:

Začnite tako, da olupite zreli banani in jih po dolžini prerežete na pol. Položite jih v skledo ali daljši krožnik, eno poleg druge. V majhni skledi zmešajte navadni grški jogurt in med ali javorjev sirup, nato pa to mešanico z žlico prelijte po bananah. Ta kremasta plast bo poskrbela za čudovit kontrast teksturam in okusom preostale sladice.

Po bananah, prelitih z jogurtom, potresemo granolo in ovsene kosmiče. Te sestavine vašemu bananinemu splitu dodajo zadovoljivo hrustljavost in odmerek vlaknin. Svoje ustvarjanje dopolnite z jagodičevjem ali drugim sezonskim sadjem po vaši izbiri, svojo zdravo sladico pa lahko dodatno obogatite z oreščki, kokosom ali koščki temne čokolade. Uživajte!

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close