Italijansko mesto po poti Izole: sprejeli so “anti bikini” odlok

12. julij 2022

Italijansko mesto po poti Izole: sprejeli so “anti bikini” odlok

12. julij 2022
Sorrento (Foto: Unsplash)

Župan italijanskega mesta Sorrento je sit “nedostojnega vedenja”, zato namerava kaznovati vse, ki se bodo po mestu sprehajali v kopalkah.

Sit turistov, ki po lokalih in restavracijah posedajo zgolj v kopalkah, je župan Sorrenta Massimo Coppola sprejel odlok, ki prepoveduje gibanje v kopalkah na javnih površinah, razen na območju kopalnih voda.

Coppola je za italijanske medije povedal, da “skromne kopalke turistov domačinom povzročajo nelagodje”, ter da je sprehajanje po mestu zgolj v kopalkah “v nasprotju z dostojanstvom”. Dodal je, da “takšno obnašanje vpliva na kakovost življenja v mestu,” ter da slabo vpliva na podobo mesta in njegov turizem.

Lokalna policija bo tako vsem, ki bodo kršili tako imenovani “anti bikini” odlok, naložila kazen v višini 500 evrov.

Enak odlok so lani sprejeli tudi v Izoli. (Foto: Profimedia)

V Izoli je za to zagrožena kazen 400 evrov

Sorrento gre tako po poteh Izole, ki je lani po mestu prepovedala sprehajanje v kopalkah. Odlok o javnem redu in miru med drugim prinaša prepoved gibanja v kopalkah, brez oblačil ali dela oblačil nad pasom ali pod njim na javnih površinah, razen na območjih kopalnih voda.

Podobno kot župan Sorrenta je ob sprejetju odloka dejal tudi izolski župan, Danilo Markočič: “Želimo imeti mir, želimo imeti red”. Je pa za razliko od Coppole najprej uvedel opozorila, če pa ta ne bodo zalegla, bodo sledile kazni. Za kršitev prepovedi je zagrožena kazen 400 evrov.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close