Izpoved Meghan Markle: “Zanje sem bila tepka”

23. oktober 2022

Izpoved Meghan Markle: “Zanje sem bila tepka”

23. oktober 2022
Foto: Profimedia

V svojem podcastu Archetypes je Meghan govorila s Paris Hilton o pojmu “tepke”, ki ji je bil pripisan.

Danes vojvodinja Sussekška Meghan Markle je spregovorila o svojih zgodnjih dneh v šovbiznisu in svoji “fascinantni” izkušnji kot “dekle z aktovko” v televizijski oddaji Deal or No Deal, ko je šele delala prve korake v igralstvu. Minilo je kar nekaj let, preden je dobila vlogo v seriji Nepremagljiv dvojec.

O stereotipu “bimbo” (tepka, op. p.) je spregovorila s Paris Hilton v zadnji epizodi njenega podcasta Archetypes. Ko je nastopila v drugi sezoni NBC-jevega šova Deal or No Deal, je bila hvaležna za službo, a pravi, da so jo cenili iz napačnih razlogov.

Jasno je bilo definirano, zakaj so tam

Gre za resničnostno igro visokih vložkov, tveganj in nagrad. Tekmovalci morajo sprejeti vrsto odločitev, ki bi jim lahko spremenile življenje, 26 zapečatenih aktovk pa vsebuje različne količine denarja, od penijev do milijon dolarjev. Aktovke nosijo vroča, seksi dekleta (to je bila Meghanina vloga), tekmovalci pa se morajo odločiti, ali bodo sprejeli ponudbo skrivnostnega “bankirja” v zameno za tisto, kar bi lahko bilo v aktovki.

Foto: Profimedia

Meghan, ki pravi, da so jo do takrat cenili zgolj zaradi pameti, je razkrila, da je bilo pri tem šovu ravno obratno. “Zelo jasno je bilo definirano, kako moramo izgledati. Pred snemanjem smo stale v vrsti za umetne trepalnice, lasne podaljške ali podlogo za nedrček, če so ocenili, da je naše oprsje premajhno. Vsak teden sem dobivala tudi bone za sončenje. Vse je bilo osredotočeno na naš videz, ne na naše misli.”

Spomnila se je tudi, kako je eden od producentov, ki ni znal dobro izgovoriti niti njenega priimka, pogosto kričal “Mar-kell, potegni noter ta trebuh!”

“Vesela sem bila, da sem dobila službo, toda kako sem se počutila, je druga zgodba. Počutila sem se neumno. Bila sem na odru z drugimi pametnimi ženskami, vendar nismo bile zato tam. Snemanje sem zapustila s krči v želodcu, saj sem vedela, da sem veliko več kot le predmet. Ni mi bil všeč občutek, da sem prisiljena biti le lepo dekle brez vsebine.”

“Projecirala sem”

Bila je stereotipna, je rekla, in tema se je razgrela v njenem podcastu – intervjuvala je Paris Hilton, ki je rekla, da je “celotno blagovno znamko zgradila na tem, da je neumna blondinka”. Vojvodinja je priznala, da ima tudi sama predsodke o Paris in da predsodkov ne mara.

“Ko sem odraščala, je bila Paris zame lepa, bogata in slavna. Ker vsa moja samozavest temelji na tem, da sem pametna in ne lepa, sem vse svoje predsodke in ljubosumje projicirala nanjo. Danes me je sram,” je rekla Meghan. “Žal mi je, da sem jo sodila. Nisem je poznala.”

O oddaji Deal or no Deal sta govorili o izrazu “bimbo”, ki se pogosto pripisuje Meghan. “To ima zelo slabe konotacije,” je dejala vojvodinja. “Ženske ne bi smele stremeti k temu. Želim, da naše hčerke stremijo k nečem višjemu. Želim, da moja Lili stremi k izobraženosti, da želi biti pametna in da je ponosna na to.”

Hilton pa je o svoji hčerki – če jo bo kdaj imela – dejala: “Nočem, da misli, da je kul biti neumna blondinka ali da se poneumlja zaradi pričakovanj družbe.”

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close