Je to aplikacija, ki bo nadomestila prepovedani TikTok? 

12. april 2023

Je to aplikacija, ki bo nadomestila prepovedani TikTok? 

12. april 2023
Foto: Instagram @keziacook

Američani že iščejo nove možnosti v primeru, da se TikTok zares blokira in našel se je kandidat. Toda ali je pravi?

Čeprav so Instagram Reels že dodobra uveljavljeni, pa nekateri vseeno ne želijo uporabljati te funkcije, temveč raje iščejo nove rešitve, nove in še neuveljavljene aplikacije pa tako v tem nepredvidljivem času dobivajo zagon.

Med njimi je tudi aplikacija Lemon8, ki prav tako sodi pod okrilje podjetja ByteDance, pod katerim deluje tudi TikTok. Čeprav je vprašljivo, ali se bo v primeru, da se TikTok prepove, prepovedal tudi Lemon8, pa je aplikacija glavni kandidat, da nadomesti trenutno najbolj vročo aplikacijo na svetu. 

Številni zato preizkušajo Lemon8 in poskušajo ugotoviti njene prednosti in slabosti. Ko uporabniki opisujejo Lemon8, najpogosteje navajajo podobnost z originalnim, starim Instagramom. Še se spomnite njegovih začetkov, ko je bil Instagram še povsem neodvisen od Mete, na njem pa smo lahko objavljali le retuširane fotografije in dodali napis pod njimi?

Lemon8 naj bi bil prav tak in čeprav se lahko objavi tudi videe, aplikacija prioritizira fotografije. 

Foto: Instagram @hannahmaryowen

Sama aplikacija sicer izgleda neka mešanica med Pinterestom in TikTokom. Prav tako ima začetni “For You” stran, na kateri se kažejo vsebine, ki jih z enim klikom lajkamo, z dvema klikoma pa jih odpremo in preberemo napis pod fotografijo. 

Ko smo že pri napisih – na Lemon8 ni omejitve glede znakov, kar pomeni, da se lahko pod fotografijo konkretno razpišemo, še več, ustvarjalci aplikacije si celo želijo čim daljših zapisov. Poleg dolgega zapisa je sliko oziroma zapis potrebno tudi nasloviti, aplikacija pa ima tudi predloge, s pomočjo katerih svoje slike opišete, jih komentirate, označite. Številni menijo, da bodo pretiran poudarek na besedilu in nepotrebno “dolgi romani” pod sliko odvrnili uporabnike od uporabe. 

Tudi če se odločite, da boste objavili video … boste verjetno kaj kmalu naleteli na težavo z imenom “licencirana glasba”. Lemon8 nima licenčnih pravic za avdio posnetke, zaradi česar lahko pri ustvarjanju videa uporabite zgolj generične glasbene posnetke, prav tako pa celotna aplikacija ni priročna za obdelavo videov, saj je namenjena predvsem slikam.

@melbellles this is so cool.. definitely check it out #greenscreenvideo #greenscreen #lemon8 #fashiontiktok #beautytiktok ♬ original sound – melbellles | fashion + beauty

Lemon8 zato morda ni prava izbira kot nadomestek TikToka, čeprav je v zadnjih tednih vzbudila veliko zanimanja med TikTokerji. Verjetno je še najbolj primerna za tiste, ki pogrešajo stari Instagram, si želijo nekaj novejšega od Pinteresta in zavedanje, da se uporabniki z vsemi naslovi, podnaslovi, jedri in zaključki zares potrudijo za objavo.

Tisti, ki pa raje gledajo kratke in sproščene videe o aktualnih, pa čeprav bizarnih trendih, si pašejo oči na videih o priljubljenih igralcih ali pa poslušajo teorije zarote, bodo ostali pri TikToku. Dokler bodo pač lahko.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close