Je to misija nemogoče?

03. junij 2021

Je to misija nemogoče?

03. junij 2021
Profimedia

Mnogi pari se spopadajo s to težavo. Kako postopati, kako se izogniti nezgodam in osramočenosti, pa vam povemo mi…

Zafrustriran uporabnik se je obrnil na Starševski čvek po predloge, kako s partnerico ostati spolno aktiven, med tistimi dnevi v mesecu. »Imam novo bejbo, seksava kot zajčka, včasih nekajkrat na dan. Kaj takega se mi še v življenju ni zgodilo. Prejšnjo njeno menstruacijo sva nekako prebrodila brez sexa. Čisto mučenje! Zanima me kako to pedenati. V postelji mislim, da ne, saj bo izgledalo kot v klavnici. Kako se vi znajdete v teh dneh? Ste vzdržni, imate kakšne druge priprave ali prijeme? Vem da ene ženske takrat nočejo, enim moškim se gravža. Midva nimava prav nobenih zadržkov. Jaz samo ne bi potem pral in pucal krvi, ker je to cela j**a. Naj jo pač naskočim v stoje ali pod tušom? Vsak nasvet dobrodošel, saj se mi bo v enem tednu brez zanohtalo,« je iskreno potožil avtor.

Rešitev je nešteto

Našlo se je kar veliko uporabnikov, ki isto težavo rešujejo na različne načine: »Mene menstruacija ne ovira pri popolnoma nobeni zadevi. Do sedaj še nisem imela tipa, ki bi komplicaral zaradi sexa med menstruacijo. Pač se upreva postelji ali pa čez pogrneva brisačo. Lahko pa je to čas, da postaneta malo bolj eksperimentalna,« je predlagala ena izmed uporabnic.

»Pod tušem ali pa enostavno neka podloga, lahko tudi brisača. Pa kaj če se nekaj malo umaže, saj pa menda znata čistiti in prati. Meni se s seksom med menstruacijo ne zdi nič narobe, saj je kri bolj sterilna od tvoje sline in sama po sebi ni prav nič umazana. Izjema so zgolj močne menstruacije ali kakšne pridružene bolečine, v tem primeru jo tisti dan, dva ali več po potrebi, pusti pri miru. Kako pa kaj boš pa izvedel le tako, če se boš z njo pogovarjal,« je odgovorila druga, po pritožbah nekaterih, da je to ogabno.

Ženskam bolj paše

Ne le, da ni s tem prav nič narobe, mnogi pravijo, da punce takrat celo bolj uživajo. »Uf, nama je pa najboljše med menstruacijo. Je fajn podmazano in punca pravi, da je takrat vse še bolj občutljivo,« je povedal eden izmed uporabnikov.

»Naj vama samo povem, da je žensko telo med ciklusom veliko bolj občutljivo, posledično so tudi orgazmi močnejši. Ima pa veliko žensk v tistem času krče, bolečine v križu, glavobole in še in še, vendar če je z vašim dekletom vse okej, potem poskusita tudi v tem času in z malo več iznajdljivosti bosta marsikaj odkrila,«

pa je svetoval drugi.

»Pravi mornar pluje tudi po rdečem morju«

Kljub šali nekaterih uporabnikov, pa je res, da ima seks med menstruacijo kar nekaj prednosti.

Profimedia

Orgazmi med menstruacijo lajšajo krče, saj krčenje ob le-tem, sprošča mišice in posledično manjša možnost menstrualnih krčev. Ta krčenja pa tudi krajšajo trajanje menstruacije, saj pospešijo krvavitve za nekaj časa, kar prispeva h hitrejšemu poteku cikla. Med vašimi užitki v postelji pa se sproščajo tudi endorfini, ki lajšajo bolečine in izboljšajo počutje.

Mnogim ženskam pa se med menstruacijo tudi poviša libido, zato se vam lahko zgodi, da si ravno takrat vaša partnerica želi pogostejše zabave.

Kljub temu, da zveni rahlo nehigiensko, pa kri deluje tudi kot naraven lubrikant. Zato vam med menstruacijo za te stvari sploh ni treba skrbeti.

Dobro se pripravite

Največji minus posteljnih užitkov med menstruacijo je nered, ki lahko nastane. Kri vam lahko zapacka obleke ali posteljnino, zato je pomembno, da se na to pripravite.

Prvo sprejmite, da bo kri prisotna in da se stvari lahko umažejo. Pogosto ženske zaradi tega čutijo sram in zadrego, kar pa lahko uniči zabavo za oba. Poskrbite, da je obema udobno in da sta pripravljena, tudi če ne gre vse po načrtu.

Za ženske obstajajo tudi mehke gobice, ki za nekaj časa ustavijo krvavitve in omogočajo zabavo brez umazanije. Pripravljene pa imejte vlažne robčke in robčke v vsakem primeru, da se lahko takoj očistita.

Profimedia

Užitkov se tudi lahko lotita pod tušem, a bodite pazljivi, da komu ne spodrsne in da imata vseeno lubrikant, saj voda ni dober nadomestek.

V vsakem primeru menstruacija taka prepreka, če je obema udobno in sta na to pripravljena. Poskrbite, da vaši partnerici ni nerodno in da oba vesta kaj pričakovati.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close