Je to najcenejša država za življenje? Najemnina le 60 evrov.

30. junij 2023

Je to najcenejša država za življenje? Najemnina le 60 evrov.

30. junij 2023
Foto: Unsplash

Morda je res poceni, a tam verjetno ne bi hoteli živeti.

Po podatkih strani The World of Statistics je najcenejša država za življenje Pakistan, kjer najem stanovanja stane v povprečju 60 evrov mesečno, prevoz z avtobusom pa le tri cente.

Če to drži, je šel preverit britanski youtuber Josh Larkin, ustvarjalec kanala The Burnt Chip, ki je obiskal največje pakistansko mesto Karači. Njegova misija je bila ugotoviti, kaj lahko dobi za en britanski funt (kar je približno 1,16 evra). Tega je zamenjal za 400 pakistanskih rupij in s potepom po mestu ugotavljal, kaj vse lahko za ta denar dobi v enem dnevu.

Dan je začel s tradicionalno pakistansko pijačo doodtha (iz mleka, sladkorja, ledu in gazirane pijače), za katero je odštel 30 rupij. Za kosilo si je privoščil biryani, pikantno jed iz riža, krompirja in piščanca ter pepsi za 30 centov. Za večerjo je jedel nabodala iz morskih sadežev, ki so stala približno toliko kot pepsi.

Med pohajkovanjem po mestu si je med drugim plačal še jahanje kamel in vožnjo z rikšo, za zgolj tri cente pa se je vozil še z avtobusom. Ob vsej tej dogodivščini pa je prišel še do ene zanimive informacije: najem stanovanja tam stane okrog 60 evrov. To je bistveno manj od cen najema v evropskih mestih, a je tudi kakovost življenja bistveno nižja.

Njegov video si je na YouTubu ogledalo že več kot 2,6 milijona ljudi.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close