Jelena Đoković: “Veganka sem postala, ker nisem imela denarja”

22. september 2023

Jelena Đoković: “Veganka sem postala, ker nisem imela denarja”

22. september 2023
Foto: Instagram @jelenadjokovicndf

Jelena Đoković: “Veganka sem postala, ker nisem imela denarja”

22. september 2023
Foto: Profimedia

Žena priljubljenega teniškega asa je v oddaji razkrila, kdaj in zakaj se je odločila za rastlinsko prehrano.

Jelena Đoković, žena srbskega tenisača Novaka Đokovića, je znana po izjemno zdravem načinu življenja. Ne le, da je zaprisežena veganka, ampak se strogo izogiba tudi vnosu sladkorja, kofeina in alkohola. Nedavno pa je za srbske medije razkrila, zakaj se je pravzaprav odločila za veganski način prehranjevanja.

Do tega jo je pripeljalo študentsko življenje v Milanu, kjer je morala iskati najcenejše možnosti za življenje in tako jo je pot privedla do veganstva. “Začela sem razmišljati, kako preživeti tri leta, saj nisem imela denarja, da bi si lahko privoščila hrano v boljših restavracijah, medtem ko v domu nisem imela kuhinje. Veganka sem tako postala po sili razmer.”

Vendar pa to ni bil edini razlog, da se je odločila postati veganka – takšen način prehranjevanja je prevzela tudi zaradi strahu pred boleznimi. “Bila sem navdušen mesojedec in imam še zdaj rada meso, a ga ne uživam. Dobro se počutim in to je najbolj pomembno – da najdem način, kako ostati čuječa, polna energije in zdrava.”

Foto: Profimedia

Ni oboževalka besede ‘vegan’

O veganstvu smo lani z Jeleno spregovorili tudi mi. Razkrila nam je, da v njihovem gospodinjstvu vsi jedo rastlinsko prehrano, z izjemo, da Novak včasih poje kakšno ribo, Tara in Stefan sir, “jaz pa ne, jaz se držim svojih principov. Za naša telesa izbiramo najboljše kar lahko, telo nam samo govori, kaj si želi, mi pa poslušamo.”

Ob tem nam je še povedala, da sama sicer ni oboževalka besede ‘vegan’. “Veliko veganov je aktivistov, a če oblečeš nekaj usnjenega, si že naredil smrtni greh. Sem za življenje brez nasilja, izbiram stvari, ki niso nastale nasilno v nobenem pogledu. In kar se tiče te hrane … mi to resnično prija. Imam veliko energije,” nam je še povedala.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close