Kaj igralci v filmih v resnici pijejo namesto alkohola?

02. avgust 2023

Kaj igralci v filmih v resnici pijejo namesto alkohola?

02. avgust 2023
Foto: Profimedia

Kaj igralci v filmih v resnici pijejo namesto alkohola?

02. avgust 2023
Foto: Profimedia

Nekaj požirkov piva v enem kadru, kozarec viskija v drugem … Alkohol se skozi film lahko hitro nabere. Kaj pa igralci v resnici pijejo, da niso alkoholizirani na delu?

Vsi, ki radi občasno spijete kozarec ali dva, veste, da se lahko včasih učinki alkohola čutijo veliko hitreje, kot ste pričakovali. Alkohol pa je že dolgo osrednji del kulture in družabnega življenja številnih ljudi, kar je seveda prikazano tudi na zaslonu.

Od martinija Jamesa Bonda do sladkega vermuta z ledom v filmu Neskončen dan, koktajla old fashioned v seriji Oglaševalci in cosmopolitanov v Seksu v mestu – ni redko, da naši najljubši liki popijejo požirek ali dva.

Foto: Profimedia

Toda zaradi učinkov, ki jih ima alkohol, igralci seveda ne smejo piti na delovnem mestu. Še posebej, če pomislimo, koliko poskusov lahko imajo za en prizor z eno pijačo vedno znova in znova.

Ne pijejo vsi alternativ

Johnny Depp naj bi bil eden izmed zvezdnikov, ki pogosto raje pije pravo alkoholno pijačo namesto lažnih menjav. Menda je Depp med snemanjem enega prizora za film Sanje v Arizoni iz leta 1993, v katerem je igral glavno vlogo Axela, popil kar 11 kozarcev Jacka Danielsa.

Foto: Profimedia

Tu je še Shia LaBeouf, ki je priznal, da je za pripravo na vlogo v filmu Brez Zakona iz leta 2012 pil čisti moonshine (vrsta doma narejenega viskija). Za Page Six je takrat povedal: “To sem naredil za potrebe filma. Ne pijem na setu brez razloga … Moonshine je nekaj drugega kot liker. Moonshine je bližje heroinu.”

Pogosto so na voljo okusne menjave

Po navedbah IndieWire, ko na ekranu vidite like, ki vase na hitro zlijejo kakšen viski ali burbon, igralci namesto tega verjetno pijejo le kozarec ledenega čaja. Obstajajo tudi druge zamenjave, čeprav so manj okusne. Po poročanju portala Thrillist imajo nekateri igralci v resnici le kozarec vode, ki je lahko obarvan z barvilom za hrano. V tem primeru lahko domnevate, da je Bondov martini, pretresen, a ne zmešan, le navadna voda z olivami.

A igralci ne menjajo le alkoholnih pijač, včasih gre za popolnoma običajne napitke – nekateri zamenjajo celo kavo.

Foto: Profimedia

Kdor si je ogledal vsaj eno epizodo serije Midve z mamo, ve, kako pomemben je ta topli jutranji napitek za dvojec Rory in Lorelai, ki sta mati in hči.

Vendar pa naj bi Alexis Bledel (Rory) kavo sovražila. Namesto tega je dobivala vrčke gazirane pijače, ki jo je srkala, ker preprosto ni prenesla okusa kave.

Kot pri večini stvari v svetu televizije in filma tudi tu ni vse tako, kot se zdi.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close