Kaj je družbeno omrežje Threads in zakaj ni na voljo pri nas?

06. julij 2023

Kaj je družbeno omrežje Threads in zakaj ni na voljo pri nas?

06. julij 2023
Foto: Profimedia

Ameriški tehnološki velikan Meta, ki ima pod svojim okriljem Facebook in Instagram, je danes zagnal novo aplikacijo Threads. Ta pa (še) ni na voljo v EU.

Meta je aplikacijo Threads predstavila kot konkurenco družbenemu omrežju Twitter, “kjer se skupnosti zberejo in razpravljajo o vsem, od tematik, ki vas zanimajo danes, do tematik, ki bodo v trendu jutri,” so sporočili.

Zagon aplikacije Threads prihaja v času, ko se Twitter nahaja v obdobju negotovosti, odkar ga je oktobra lani prevzel milijarder Elon Musk, poroča STA. Prevzemu je sledilo prestrukturiranje podjetja, množična odpuščanja, za več funkcij pa je bila uvedena naročnina.

Konec prejšnjega tedna je Musk naznanil, da bodo začasno omejili število tvitov, ki jih uporabniki lahko vidijo na dan, poleg tega pa je pred nekaj dnevi omejil branje tvitov tistim, ki nimajo ustvarjenega uporabniškega računa.

Foto: Profimedia

V EU je ovira zakonodaja glede izmenjave podatkov

A Threads zaradi evropske zakonodaje glede izmenjave podatkov še ne bo na voljo uporabnikom v EU, le uporabnikom v ZDA in Veliki Britaniji.

Pri Meti so razložili, da naj bi bil ključna težava akt o digitalnih trgih, ki vsebuje določbe o izmenjavi podatkov uporabnikov na različnih platformah. V ameriškem spletnem velikanu tako zdaj čakajo na dodatna pojasnila Evropske komisije glede tega, kako se bo zakonodaja izvajala, preden bodo razmislili o svojih naslednjih korakih.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close