Kako do obstojnega mejkapa pri visokih temperaturah?

17. julij 2023

Kako do obstojnega mejkapa pri visokih temperaturah?

17. julij 2023
Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Obstojen mejkap, ki se ne stopi na našem obrazu ob močnih sončnih žarkih, je za mnoge velik izziv, sploh če se ob tem še potimo. Strokovnjakinja svetuje, kako do obstojnejšega videza.

Če se poleti s čim mučimo, so to ličila. Natančneje, kako jih obdržati na obrazu ves dan, tudi ko temperature presežejo 30 stopinj Celzija. To je še posebej pomembno, če je vaše poletje polno različnih dogodkov, kot so poroke ali rojstni dnevi, na katerih želite ves čas izgledati brezhibno. Ampak če poznate teh nekaj trikov, to ne bo tako nemogoče.

In kdo drug ve več o obstojnem mejkapu kot profesionalci. Tako so pri Journalu spregovorili s Tamaro Kokalj, ki ima leta izkušenj s televizijskim ličenjem, ki mora ostati nedotaknjeno pod temperaturo studijskih luči.

Foto: Instagram @lanaleroy

Razložila je, kako se poleti naličiti za vsak dan in kako za dogodke. Razkrila je tudi trike, s katerimi ličila ostanejo obstojna tudi med vročino, pa tudi, kateri izdelki naj bodo poleti v torbici.

Triki za obstojnost ličil

“Temperature so nenormalne in dejstvo je, da na obrazu ni nič stabilno. A z dobro pripravo in temeljnim premazom z zaščitnim faktorjem, po možnosti čim višjim, lahko podaljšamo obstojnost,” je povedala. Na vprašanje, kaj je poleti bolje, BB in CC kreme ali puder, dodaja:

“Mislim, da ni pomembno. Odvisno, kaj komu ustreza. Osebno imam rada tekoči puder, ki ga nanesem takoj po kremi in primerju, preden se karkoli vpije. BB in CC kremi sta kot nalašč za hitro ličenje, sta lahki. Rada pa čeznje nanesem tudi fin puder v prahu. Moj najljubši je Armani.”

Foto: Instagram @sherieboni

Na vprašanje, ali so boljši suhi ali kremni izdelki, je odgovorila, da je treba izdelke prilagoditi tipu kože in da kremne vsekakor priporoča tistim s suho kožo, ne glede na temperaturo.

Razložila je še, kako se poleti naličiti za vsak dan, kako pa za posebne priložnosti: “Za vsak dan – lahkotno. BB ali CC krema in bronzer – priporočam Guerlain Terracotta. Zraven še mat šminka svetle barve ali le glos, malo sijaja, kjer koli želimo, in malo maskare,” pravi.

Foto: Instagram @autymsanson

Dodala je še, da ima raje “navadne” maskare, ne vodoodporne. Slednje so namreč odporne le proti vodi in delno solzam, ne pa tudi proti znoju. Opozarja, da nobena maskara pravzaprav ni odporna na maščobo. Za posebne priložnosti pa je treba BB in CC kremo zamenjati s tekočim pudrom, veke posušiti in nanesti črtalo za oči.

Za konec je še dodala, da mora biti v vsaki kozmetični torbici vedno: “Puder v kamnu z zaščitnim faktorjem, balzam za ustnice in osvežilna voda,” je zaključila.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close