Kako med treningom pokuriti več kalorij?

15. september 2023

Kako med treningom pokuriti več kalorij?

15. september 2023
Foto: Unsplash

Kako med treningom pokuriti več kalorij?

15. september 2023
Foto: Pexels

Če se vam zdi, da med svojimi treningi niste storili dovolj in bi radi svoje vaje optimizirali, obstaja učinkovit način, kako to doseči.

Daniel Saltos, fitnes trener, priporoča, da pazite na svoj srčni utrip. “Hiter srčni utrip je znak, da srce črpa več krvi. To zahteva več kisika in energije, kar posledično vodi do večje porabe kalorij,” pravi Saltos.

Povečanje intenzivnosti vadbe in krajšanje časa počitka med ponovitvami lahko pomaga ohranjati višji srčni utrip. “Če si običajno vzamete minuto počitka med serijami, poskusite počivati ​​manj časa – 30 do 45 sekund,” je ena od možnosti, ki jo predlaga Saltos.

Foto: Pexels

Luke Zocchi, fitnes trener, se strinja s Saltosom in pravi, da krajši počitki med ponovitvami porabijo več kalorij. “Namesto 60-sekundnega pasivnega počitka med serijami si vzemite ‘aktiven’ počitek s skakanjem čez kolebnico, na primer. Tako boste v eni seriji porabili veliko več kalorij,” pravi Zocchi. “Če je vaš cilj samo poraba kalorij, je to odličen način, a če je vaš cilj povečati moč, bi morali počivati ​​60 do 180 sekund, da ste pripravljeni na naslednjo serijo.”

Ali je prehrana pomembna, ko gre za kurjenje kalorij?

Če vnesete v svoje telo veliko kalorij, po potrebno veliko več vadbe, da jih boste pokurili dovolj za hujšanje. “Število zaužitih kalorij je najpomembnejši dejavnik, ki določa, ali boste shujšali. Lažje je shujšati zgolj z zmanjšanjem vnosa kalorij kot le z vadbo,” pravi nutricionistka dr. Janet Brill.

“To je zato, ker se morate veliko gibati, da dosežete kalorični primanjkljaj. Vendar to ne pomeni, da morate pretirano omejevati vnos kalorij in se odpovedati številnim hranilom. Nutritivno bogata hrana vam bo dala energijo za kvaliteten trening in pridobivanje moči.”

Foto: Pexels

Če aktivno telovadite, ne pozabite jesti dovolj, da ne porabite preveč kalorij, saj lahko to povzroči dolgotrajno upočasnjevanje presnove, utrujenost in šibkejše kosti, je opozorila.

Ne obremenjujte se preveč s kaloričnim primanjkljajem in številko na tehtnici. Namesto tega trenerji in strokovnjaki priporočajo, da se osredotočite na izboljšanje splošnega zdravja, tako fizičnega kot duševnega. “Na svojo telovadbo morate gledati kot na način, da ste močnejši, hitrejši, bolj mobilni in živite boljše življenje, ko boste ostareli,” pravi Zocchi.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close