Kako se uspešne ženske spopadajo s ponedeljki?

28. april 2024

Kako se uspešne ženske spopadajo s ponedeljki?

28. april 2024
Foto: Instagram @parisianamour

Kako se uspešne ženske spopadajo s ponedeljki?

28. april 2024

V dnevu imate isto število ur kot Beyoncé, na vas pa je, kako jih boste izkoristile!

Ah, ti ponedeljki, nihče jih ne mara. To je dan, ko se običajno komaj odvlečemo v službo, tam pa smo slabe volje in nič kaj produktivni, “ker je pač ponedeljek”. A ni treba, da je tako!

Zakaj ne bi bili ponedeljka tako veseli kot petka? To je začetek tedna in priložnost, da odkljukate svoje cilje in aktivno sledite svojim sanjam. Saj veste, tako kot to počne Beyoncé. Da bi vam uspelo, in bi bili vsaj pol toliko produktivni, kot slavna pevka, smo zbrali nekaj trikov, s katerimi se uspešne ženske “borijo” proti ponedeljkom.

Foto: Instagram @jasminsarakatariina

Dobro so organizirane

Prva točka, ki je tudi najpomembnejša. Organizacija je sicer ključna, vendar se zavedajte, da je življenje svojeglavo in ne bo vedno teklo kot po maslu. Življenjski učitelj Tony Robbins spodbuja z besedami: “Ne pritožujte se, če vam kaj ne uspe, to je del življenja! Ne dajte svoje sreče stran takoj, ko kaj ni po vaše. To je nekaj povsem običajnega, niste sami na svetu.”

Organizacijo si lahko popestrite z modnimi rokovniki, koledarji in pisali. Na trgu je na tisoče organizacijskih pripomočkov za modne dive. Seveda pa ne pozabite stare klasike, samolepilnih listkov! Če ste tehnološko naprednejše, vam bodo prav prišle tudi aplikacije za načrtovanje.

Načrtujejo vnaprej

Tako oblačila kot obroke. Vemo, sliši se kot znanstvena fantastika, vendar si boste zelo hvaležni! Ključ do zdrave prehrane med zaposlenim tednom je načrtovanje obrokov, saj je, ko nastopi lakota, prepozno. 

Mnogi Youtube posnetki vas naučijo priprave obrokov za ves teden. Prav tako se lahko s pripravo outfita zvečer, izognete norišnici zjutraj. Saj veste, poskusite pet kombinacij, zamudite službo, čez vrata greste v prvi kombinaciji, ki ste jo poskusile, vaša postelja pa se spremeni v sveto goro cunj! Načrtujte vnaprej in žvljenje bo veliko lažje in manj stresno.

Foto: Pexels

Vedo, kaj delajo (imajo cilj)

Prioritete so ključne. Uspešne ženske vedo, kaj je njihov cilj in ne počnejo neproduktivnih stvari, saj si tako prihranijo energijo. Cilj je lahko dosežen z manj utrujenosti, če je smer dela prava. Ne izgubljajte časa brez potrebe.

Družbena mentaliteta pri nas poudarja, da je treba le garati. Smisel življenja pa tiči v ravnotežju med delom in počitkom. Za slednjega naj vas ne grize slaba vest, saj vam vliva moči in inspiracijo.

Znajo reči “ne”

V navezavi s prejšnjo točko se ne bojte ljudem reči ne. Morda boste hitro občutili občutek krivde, vendar ga ignorirajte.

Uspešne ženske ne ustrežejo vsem in ne opravljajo nalog drugih. Seveda to ne pomeni, da ne smete pomagati drugim, vendar v meri vaše volje. Poslušajte notranji glas, katere projekte sprejeti in katere je bolje zavrniti.

Foto: Instagram @chiaraferragni

Vstanejo zgodaj

Rana ura, zlata ura! Ste vedele, da so znanstveniki dokazali, da lahko prav vsak izmed nas postane jutranji človek? Potrebujete le malce dobre volje in navajanja. Organizem se bo hitro privadil spremembi, vaša raven energije pa bo višja.

Uvedite eno uro spanca več in pojdite spat uro prej, vstanite pa zgodaj. Skrivnost uspešnih žensk je, da vstanejo malce prej in pred začetkom delovnega dne odidejo na sprehod, si pripravijo zajtrk ali meditirajo. Naredite nekaj zase pred začetkom obveznosti in skočite v miren in daljši dan! 

Vzamejo si čas zase

Skrivnost uspešnih žensk je zavedanje, da vse pride ob pravem času in zahteva svoj proces. Včasih želimo biti na neki točki svojega življenja prehitro in postanemo “požrešni” ob majhnih uspehih. Dajte si priznanja za majhne dosežke in jih ne pozabite, saj je sreča v majhnih stvareh.

Ni potrebno delati brez predaha, ravno obratno. Odklopite se od dela in zadihajte. To je lahko joga, izlet v naravo, dobra večerja ali smeh s prijatelji. Sebe imejte najprej rade, kariera pa naj bo na drugem mestu! Dela ne nosite domov in obratno, vse ima svoj čas, drugače boste v vsakem trenutku samo deloma prisotne.

Foto: Instagram @parisianamour

Čas kvalitetno porabijo

Kako znan vam je ta stavek: “Nimam časa, preveč sem zasedena!” V veliki meri je to sicer res, vendar je v resnici vse samo stvar prioritet. Včasih se ne zavedamo, koliko časa porabimo za stvari brez pomena.

Nedolžno visenje na Instagramu vzame ogromno časa! Uspešne ženske si čas organizirajo in ga ne zapravljajo brez potrebe. Preživite manj minut na telefonu in kar naenkrat boste imele v dnevu več časa, ki ga lahko izkoristite za klepet s prijateljicami ali sprehod z novo simpatijo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close