Kako se v trenutku znebiti stresa?

Kadar imate občutek, da ste v popolnem stresu, si lahko pomagajte s tistim, kar imate v tistem trenutku v bližini.

Kadar imate občutek, da ste v popolnem stresu, si lahko pomagajte s tistim, kar imate v tistem trenutku v bližini. Na srečo obstaja nekaj metod, ki vam pomagajo, da se v trenutku sprostite in jih lahko uporabite kadarkoli in kjerkoli. Spodaj si poglejte, kako se lahko v trenutku sprostite.

Pokličite prijateljico

Pogosto je najbolje, da pokličete prijateljico, ji poveste, kaj vas muči in v trenutku se boste počutile bolje. Če ste v službi in to ne pride v poštev, prosite sodelavca, ali se mu lahko zaupate. Veliko bolje se boste počutili, če svoje frustracije komu zaupate, kakor, da jih zadržujete zase.

Vadite sproščanje

Zaprite oči, umirite dihanje in se osredotočite na nekaj, kar vas pomiri.

Nadenite si slušalke

Poslušanje glasbe vam bo pomagalo, da se znebite stresa. Če čutite, da postajate nervozni, si zavrtite pomirjajoče zvoke, tudi če so pomirjajoči zvoki za vas rock ali hiphop. Zvoki dežja in valov so učinkoviti za nekatere, če pa so vam nadležni, se raje odločite za druge možnosti.

Poskusite z aromaterapijo

Poskusite prodreti tudi na druga čutila in razmislite o aromaterapiji. Vonj vam lahko na preprost in učinkovit način spremeni počutje. Eterično olje lahko nosite v torbici in ga uporabite vedno, ko ste pod stresom.

Uporabite mobilno aplikacijo

Mogoče je uporaba mobilne naprave sicer malce nasprotujoča z zmanjšanjem stresa, vendar obstaja veliko aplikacij, ki bodo pomagale zmanjšati stres. Nekatere so aplikacije za jogo, druge pa vam bodo pomagale, da se osredotočite na globoko dihanje.

 

Foto: Pinterest

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close