Kakšno dišavo izbrati za v službo?

26. februar 2024

Kakšno dišavo izbrati za v službo?

26. februar 2024
Foto: Canva

Kakšno dišavo izbrati za v službo?

26. februar 2024
Foto: Canva

Nihče si ne želi delati v pisarni ali na delovnem mestu, ki je odet v oblak močnih dišav. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako izbrati primerno dišavo.

Izbiranje dišave za v službo je delikatna zadeva, saj takšna dišava ne sme biti premočna. Si predstavljate polno pisarno močno odišavljenih sodelavcev in vonj, ki ga sestavlja kup različnih dišav? Ne spreglejte teh nasvetov, kako izbrati dišavo, ki bo hkrati vplivala na vašo uspešnost in produktivnost.

Izogibajte se parfumov v oljih ali trdnem stanju

Tovrstni parfumi sicer pogosto zelo lepo dišijo in jih imajo uporabniki zelo radi, še posebej tisti, ki se lotijo `naredi sam projektov` in si dišavo izdelajo sami.

Žal so te dišave pogosto slabo obstojne in je zato potrebno nanose tekom dneva ponavljati, zato niso ravno praktični.

Foto: Pexels

Uporabite parfum, ki vas polni s pozitivno energijo

Dišave so zelo osebna reč in morda bo ista dišava vas napolnila z energijo, vaše sodelavce pa ne. Poiščite takšno, ki vam bo ustrezala in bo dvignila vaše počutje, kajti dišave lahko zelo vplivajo na vašo produktivnost.

Izberite nežne, morske ali lahkotne cvetlične note, izogibajte pa se sladkim, intenzivno lesnim, orientalskim in sadnim dišavam.

Foto: Pexels

Preden kupite parfum, ga nosite vsaj en dan

To pravilo velja za nakup dišav za vse priložnosti. Pred nakupom dišave naredite v trgovini ožji izbor, do pet dišav, ki jih preskusite na lističih, najbolj všečno dišavo pa tudi na koži. Parfum namreč na vsaki koži diši drugače in dišava se tekom dneva navadno tudi spreminja.

Pred testiranjem dišave je dobro, da ne pijete kave, ne kadite in ne jeste zelo začinjenih jedi, kajti vse to vpliva na vonj. Če dišava v vas vzbuja dobro razpoloženje, je to vaša nova dišava. A nikar ne pretiravajte z nanosom dišave.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close