Katarina Benček: “Ob tem me je kar zabolelo srce”

09. marec 2024

Katarina Benček: “Ob tem me je kar zabolelo srce”

09. marec 2024
Foto: Instagram @katarina_bencek

Katarina Benček: “Ob tem me je kar zabolelo srce”

09. marec 2024
Foto: Instagram @katarina_bencek

Katarina Benček in Marko Pavlovič sta strastna popotnika in pretekli teden sta se vrnila s sanjskih Maldivov. Tam sta bila že drugič, vendar sta jih tokrat doživela v čisto drugačni luči.

“Pred leti sva bila v resortu, najina velika želja pa je bila, da obiščeva še lokalni otok in ta želja se nama je zdaj uresničila,” je povedala Katarina. Na potovanje ju je povabila agencija, ki jo je pri nas odprl nek Maldivčan, ki se je preselil v Slovenijo.

“Takšna izkušnja je vsekakor drugačna kot tista v resortu, vse je bolj avtentično, surovo, bolj umazano, saj je to vseeno država tretjega sveta. Ko sem videla določene predele, kjer so smeti kar ležale po tleh, me je kar malo zabolelo srce.”

Posebna bikini plaža za turiste

Veliko ljudi ne ve, da so Maldivi muslimanska država, zato ni priporočljivo, da na otoku hodiš razgaljen. “Imajo t. i. bikini plažo, ki je namenjena turistom, zraven pa je nekakšna lesena ločnica, za katero je plaža za domačine. Tam se ženske in moški kopajo oblečeni.”

Počitnice na lokalnem maldviskem otoku so odlična varianta za tiste, ki si ne morejo privoščiti opevanih maldivskih hišic nad vodo. “Voda pa je kljub temu enako turkizna, hrana je enako dobra,” razlaga Katarina in doda, da je bilo na otoku zelo veliko Slovencev.

Foto: Instagram @katarina_bencek

Plavala tudi z morskimi psi

Edina stvar, ki jo je zmotila, je bila počasna postrežba v restavracijah, kjer so na hrano čakali tudi do uro in pol. “Na koncu smo se naučili, da moramo prej poklicati v restavracijo, povedati, kdaj pridemo, in tako je bila hrana na naši mizi v desetih minutah.” Edina gostilna, ki je izstopala z dobro postrežbo, je bila restavracija Pri Ani, ki jo vodi Slovenka.

Ena od večjih atrakcij je bilo tudi plavanje z morskimi psi.

“Nekateri morski psi so bili večji od mene, ampak pomirilo me je dejstvo, da čeprav so mesojedci, imajo premajhna usta, da bi nas pojedli. Tako da me ni bilo strah.”

Videla sta tudi mante in majhne želvice in dnevi so minevali kot bi mignil.

Po dobrem tednu sta na povabilo druge agencije obiskala še resort s hišicami nad vodo, kar je bilo prav tako posebno doživetje. “Najbolj mi je bila všeč voda, ki je tam res zelo topla, tako da se lahko v njej namakaš kar cel dan.”

Po dvanajstih dneh na Maldivih sta se odločila, da počitnice še malce podaljšata in zadnjih pet dni preživela v Dubaju. Tam so nastale tudi čudovite fotografije, s katerimi sta širnemu svetu sporočila, da pričakujeta svojega prvega otroka.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close