Ko novopečena mamica pogoogla: “Moj mož želi, da ga podojim”

18. januar 2022

Ko novopečena mamica pogoogla: “Moj mož želi, da ga podojim”

18. januar 2022
Image: 499006257, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

Ta nenavadna prošnja partnerjev po porodu njihovega otroka ni tako redka, kot bi si mislili …

Na to morda nihče sprva ne pomisli, vendar je ta pojav na Googlu iskan še pogosteje, kot “moj mož želi ločitev” ali “moj mož si želi otroka”. Vendar New York Times poroča, da novopečene mamice v iskalnik zelo pogosto vtipkajo “moj mož želi, da ga podojim”.

S podobno situacijo se je srečala tudi ena izmed uporabnic Starševskega čveka, ki jo je mož med prvim spolnim odnosom po porodu šokiral, ko se je vmes pri njej podojil: “Res ni kaj dosti priteklo, njemu pa je bilo tako všeč, da želi, da to postane najina stalna praksa, ker ga to tako vzburja. Pa ne mleko, to sesanje mu je všeč. Pravi, da v njem prebudi prvinski nagon.”

Neredek fenomen

Mnogi uporabniki so bili šokirani, ali pa zgodbi niso verjeli, vendar ta pojav ni tako redek, kot se zdi. Dr. Wendy Walsh, strokovnjakinja za razmerja in mati, ki se opisuje kot “kraljica mleka”, saj je vse svoje otroke dojila do tretjega leta, je za Time povedala, da je tudi njen mož želel poskusiti njeno mleko. “Vsaka mati, ki je dojila, mi je povedala, da jo je mož vprašal, če lahko poskusi.”

Na Japonskem pa je to tako pogost fetiš, da obstaja bar, kjer lahko moški kupujejo “shote” ali dobijo mleko neposredno iz ženskih prsi. Corky Harvey, ustanovitelj črpalne postaje v Santa Monici pa je od znank tudi slišal, da so njihovi možje prosili, če lahko poizkusijo. “Ena izmed uporabnic mi je celo povedala, da je na neki zabavi do nje pristopil nek moški in jo vprašal, če njen mož rad sesa njene prsi,” je še povedal za Time.

“Mislim, da gre pri veliko moških le za radovednost glede okusa in kakšen je občutek biti dojen,” pravi Wendy Haldeman, Coryeva soustanoviteljica. “Tisti, ki bodo sesali prsi med seksom, pa bodo dobili tudi mleko.”

Včasih je lahko tudi uporabno

Nenavadno kot se sliši, pa je lahko moževa nova želja lahko tudi uporabna. “Včasih se v prsih zatakne in nabere. Vse skupaj je zelo boleče, dojenčkovo sesanje ali črpalka pa nista dovolj močna, da bi to mleko spravila ven,” je razložila Wendy. “In večkrat se je že zgodilo, da so očetje pomagali pri tem.”

Foto: Unsplash

Kljub temu, da ginekologi v ZDA niso opazili porasta v tem fetišu, pa strokovnjaki pravijo, da sam pojav pravzaprav ni presenetljiv. “Če damo skupaj ženske, ki dojijo in partnerje, ki z njimi seksajo, se bo to zgodilo slej ko prej,” je še povedala dr. Walsheva.

Fetiš, povezan z nosečnostjo

Ko pa je govora o spolni vzburjenosti med dojenjem, pa nekateri to povezujejo z maiseiofilijo oz. fetišem na nosečnice. Ta fetiš se nanaša prav na vse aspekte nosečnosti, vključno z dojenjem.

Madison Missina, ekspertka spolnosti, pa je na svojem podcastu “The prude and the pornstar” povedala, da nekatere moške vzbruja ljubečnost njihovih partneric. “Za nekatere moške je gledanje svoje žene, ko je ljubezniva in skrbna, vzburjajoče,” je razložila in dodala, da nekateri ljudje uživajo v vlogi dojenčka. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da doječe ženske, kadar so vzburjene, začnejo puščati mleko.

Ko moški gledajo svojo partnerico v intimnem trenutku z otrokom, se temu želijo pridružiti. Dr. Walsh dodaja, da včasih lahko igra vlogo tudi ljubosumje. “V njihovih mislih se spolna vloga in materinska vloga prsi zamenjata, kar jih zmede. Prej je bila to moževa igrača, sedaj pa se otrok igra z očetovo ljubo igračo,” razlaga. Ker pa to izhaja iz podzavesti, se tega ne zavedajo popolnoma.

“Je škodljivo?” je še vprašala za konec. “Koga briga.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close