Ko se vama s partnerjem pridruži tretji …

17. junij 2021

Ko se vama s partnerjem pridruži tretji …

17. junij 2021

Za številne lastnike psov je nekaj povsem običajnega, da pes spi v zakonski postelji oziroma v postelji skupaj z lastnikom. Toda kako to vpliva na partnerski odnos in spolno življenje?

Gotovo poznate nekoga, ki ima svojega psa tako rad, da si z njim deli tudi posteljo. To ste videli na Instagramu, v filmih, pri znanih osebnostih. Ljubezen do psa je brezmejna in pes tako najde mesto v postelji med partnerjema. 

Ena od uporabnic foruma je povsem obnemela, ko je izvedela, da je njena prijateljica v posteljo sprejela novega hišnega ljubljenčka. “Ok, kuža je čist, verjamem, da je fino imeti v postelji kosmato, crkljivo kepico,” pravi. Šokiralo pa jo je, da njuno spolno življenje močno trpi, odkar je med njima kuža. 

Profimedia

Domači ljubljenček pomeni več toplote …

Ena od prednosti tega, da vaš kosmati ljubljenček spi z vami v postelji, je tudi to, da vas greje, ko vas zebe. Med prednostmi so tudi počutje živali, za katero je manj verjetno, da bo razvila ločitveno bojaznost oziroma separacijsko anksioznost, čutila bo manjši strah zaradi avtomobilov in grmenja, pes in lastnik se še bolj zbližata. 

… toda lahko moti vaš spalni ritem.

Če pes spi z vami v postelji, je večja verjetnost, da vas bo v spanju motil in zbudili se boste utrujeni in neprespani. Poleg tega je premetavanje po postelji lahko nevarno, saj lahko žival pade s postelje in se poškoduje. Možnost je tudi, da ljubljenček v posteljo prinese parazite in bolezni. 

Kaj pa spolno življenje?

Nekateri nimajo težav s tem, da so spolno aktivni tudi takrat, ko je v prostoru hišni ljublječek, drugi pa so aktivni zgolj za zaprtimi vrati, skriti pred očmi domače živali. Izbira je seveda vaša. 

Profimedia

Pomembno je, da intima med vami in vašim partnerjem ne trpi. Pes mora imeti svoj prostor v hiši, ki ni spalnica. Tja se lahko tudi umakne, kadar ste s partnerjem zaposleni. 

Ena izmed možnosti je tudi, da kljub temu, da ljubljenčku dovolite, da spi v postelji, naj se to ne zgodi prepogosto. Ta se na spanje v spalnici ne sme povsem navaditi, na tak način ga tudi zaprta vrata ne bodo motila. 

“Vse se da, če se hoče”

Pod objavo so se oglasili lastniki domačih ljubljenčkov, ki so delili svoje izkušnje

Jaz ima dva psa in mačka. Vsi trije spijo pri meni. Če moj partner tega ne more sprejeti, nima z mano kaj delati. Kar se pa intimnosti tiče, se pa vse da, če se le hoče. Pa jaz tudi ne morem pred mojimi živalcami. Bi mi bilo enako kot če bi pred otrokom ali pa kom drugim.

Komentatorka foruma

Druga komentatorka pa je zapisala naslednje: 

Sem samska in pes spi v moji postelji. Ima svojo blazino in svojo dekico. Občasno imam kakšen moški obisk in takrat ve, da njegovo mesto ni v spalnici. Ne maram, da me pes gleda med sexom. Meni je to skoraj tako kot bi pustila otroka da me gleda.

Komentatorka

Kadar torej pride “moški obisk” ali pa si s partnerjem zaželita malo zasebnosti pred radovednimi očmi vašega ljubljenčka, potem brez slabe vesti zaprita vrata svoje spalnice. 

Profimedia

Če pa se psu ne morete izogniti drugače, najemite varuško ali pokličite prijatelja, ki bo sprehodil vašega psa, medtem ko boste vi uživali s partnerjem, ali pa odšli na zmenek.

Style. Več novic

New Report

Close