Kylie Jenner se je soočala z isto boleznijo kot vedno več Slovenk

30. avgust 2022

Kylie Jenner se je soočala z isto boleznijo kot vedno več Slovenk

30. avgust 2022
Foto: Profimedia

Kylie Jenner v napovedniku za novo sezono šova The Kardashians namiguje na to, da se je po porodu svojega sina soočala s poporodno depresijo.

V napovedniku se najmlajša članica klana Kardashian pogovarja s sestro Kendall in ji razlaga, da se zaveda, da bi morala biti srečna, ampak tega zaenkrat še ni občutila. “Povila sem novorojenčka, vendar nato brez prestanka jokala cele tri tedne,” ji je povedala.

Kylie je sicer svojega drugega otroka, sina, povila 2. februarja letos. S partnerjem Travisom Scottom sta ga najprej poimenovala Wolf, potem pa sporočila, da sta si premislila in ga preimenovala.

Foto: Profimedia

Kylie je sicer na težavno obdobje po rojstvu svojega sina namignila že marca, ko je na svojem Instagram profilu svojim sledilcem povedala, da je za njo izjemno psihično in fizično težavno obdobje.

“Za vse mame, ki se s tem spopadajo sedaj … tudi zame ni bilo lahko. Vedno znova se opominjam, da sem ustvarila celega človeka, čudovitega, zdravega fantka,” je povedala in dodala, da je treba prenehati pritiskati nase in se postavljati v takšne situacije.

Po porodu najmanj ena ali dve ženski od desetih postaneta depresivni in/ali tesnobni. Na NIJZ ocenjujejo, da v Sloveniji vsako leto zaradi hujše depresivnosti in/ali tesnobe trpi od 1.800 do 3.600 žensk po porodu.

Dva meseca zatem je naznanila, da so se njeni poporodni hormoni končno uravnali. “Končno se vrača moja osebnost, znova se čutim. Res si nisem bila podobna,” je izjavila. Več o njeni poporodni depresiji bo znano v novi sezoni serije, ki izide 22. septembra.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close