Lepotni triki Marilyn Monroe, ki so priljubljeni še danes

19. oktober 2022

Lepotni triki Marilyn Monroe, ki so priljubljeni še danes

19. oktober 2022
Foto: Profimedia

Najbolj znana blondinka na svetu je s svojo pojavo očarala cel svet, njeni modni triki pa se uporabljajo še danes.

Odkar je luč sveta ugledala Netlixova uspešnica Blonde, navdihnjena z njenim življenjem, je zanimanje za Marilyn Monroe ponovno doseglo vrhunec. Plavolaska ne neha navduševati javnosti, ki tudi šest desetletij po njeni smrti želi vedeti vse o njenem življenju.

In prav tako fascinantna kot njeno (ljubezensko) življenje je bila njena lepotna rutina, ki je bila zadnje tedne pod drobnogledom sredi pompa okrog omenjenega filma.

Njen zaščitni znak so bili vedno ledeno modri kodri, manj znano pa je, da je ta diva že v 50. letih uporabila lepotne trende, ki zdaj spet postajajo viralni na TikToku. Lepotna rutina Marilyn Monroe je bila popolna kombinacija starih hollywoodskih trendov in tehnik, ki danes ločujejo družbena omrežja, kot sta oblikovanje ustnic in vazelin.

Foto: Profimedia

Nikoli na sonce

Mantra mnogih lepotnih urednikov, ki bežijo pred soncem, je, da se UV žarkom izogibamo v širokem loku, če ne želimo, da je naša koža posejana z gubami in madeži neenakomerne pigmentacije.

Tudi Marilyn se je rada izogibala soncu, čeprav iz nekoliko drugačnih razlogov. “Osebno sem proti globoki porjavelosti, ker se rada počutim blond po celem telesu,” je nekoč dejala.

Marilyn je bila tudi redna stranka v ordinaciji dermatologa Erna Laszla, ki je bil znan po svojem strogem čiščenju obraza, ki je zahtevalo 30 korakov brizganja vroče vode na obraz in menda je uporabljala njegovo čistilno olje Phelityl.

Foto: Profimedia

Čistilna olja so učinkovita pri odstranjevanju ličil, ker so lipofilna. Olje privlači maščobo, zato se odvečni sebum in ličila bolje raztopijo z oljem bogatim čistilom. Posebej dobra so tudi za suho kožo, kakršno naj bi imela Marilyn, saj so polne pomirjevalnih snovi in ​​vlažilcev, tako da koža nikoli ni zategnjena ali neprijetna.

Po čiščenju obraza z oljem je Marilyn uporabila Erno Laszlo Active Phelityl Intensive Cream, večnamensko vlažilno kremo, skupaj s kremo Nivea in Eight Hour Cream Elizabeth Arden.

Ledene kopeli

Preden so ledene krogle postale priljubljene, se je leta govorilo, da si je Marilyn privoščila ledene kopeli, da bi ohranila svojo kožo čvrsto in napeto.

Strokovnjaki se strinjajo, da lahko z malo mraza vaša koža postane bolj napeta in gladka. Krioterapija na površini kože povzroči hladen šok, kar dramatično izboljša pretok krvi na ciljnem območju. Več krvi, bogate s hranili, pomeni izpiranje toksinov in zmanjšanje zadrževanja vode, zaradi česar je koža v nekaj minutah bolj napeta in sijoča, nizke temperature pa povzročijo tudi začasno krčenje mišic, kar jim daje čvrstejši in dvignjen videz.

Foto: Profimedia

Triki ličenja

“Glazed donut skin” je na TikToku zbrali več kot 58 milijonov ogledov, a Marilyn je ta trik poznala že pred več kot pol stoletja. Namesto svetlečega osvetljevalca je za večji sijaj pred kamero pod pudrom raje uporabila vazelin.

Ta trik je podoben tistemu, ki ga obožuje Hailey Bieber, ki priporoča, da na ličnice nanesete Peptide Glazing Fluide iz njene kolekcije Rhode Skin.

Zasanjan pogled

Kako je bila Marilyn pred svojim časom in kako brezčasne so bile njene tehnike ličenja, najbolje dokazuje njen trik s senčili, ki je nedavno postal viralen pod oznako #marilynmonroemakeup.

Foto: Profimedia

Izkazalo se je, da so Marilynine slavne zasanjane oči rezultat kombiniranja senčila z belim senčilom za oči, da bi podaljšali spodnjo linijo trepalnic. Mačja linija na zgornji veki je namenjena podaljšanju očesa in zagotavljanju polnejše linije trepalnic, linija na spodnji veki pa ustvarja senco trepalnic, potegne oči navzdol in zahvaljujoč belemu svinčniku so oči videti velike in svetle.

Za dodatno okrepitev učinka je priporočljiva uporaba rjavega ali temno rjavega odtenka senčila za ustvarjanje učinka sence.

Več odtenkov šminke naenkrat

Enako zanimiva je bila Marilynina tehnika ličenja ustnic, saj naj bi njeni vizažisti uporabljali več odtenkov rdeče šminke – temno rdečo zunaj in svetlejše odtenke na sredini – za učinek čim bolj polnih ustnic. Podoben rezultat lahko dosežemo tako, da uporabimo črtalo za ustnice, da jih popolnoma definiramo in nato dodamo svetlejšo rdečo na sredini, da ustvarimo največjo globino.

Foto: Profimedia

Marilynina najljubša dišava

Ena od stvari, po katerih je Marilyn najbolj znana, je verjetno njena izjava o legendarni Chanelovi petici: “Veš, sprašujejo me, kaj oblečem v posteljo? Rekla sem, da Chanel št. 5, ker je res!”

Z več kot 80 sestavinami, sestavljenimi iz not, kot so sandalovina, vetiver, majska vrtnica, jasmin in aldehidi, ki dodajo šumenje kot šampanjec – parfumska voda Chanel No.5 ostaja utelešenje elegance in seksa že od Marilyninih časov.

Foto: Profimedia

Njen najljubši odtenek blond barve

Po lastnih besedah ​​je bila njena najljubša barva “odtenek bele prevleke za blazino”. Marilyn si je lase belila vsake tri tedne in pri koreninah prisegala na suhi šampon ali otroški puder.

Halley Brisker, frizerka Ane de Armas, ki igra Marilyn v filmu Blonde, je opozorila, da čeprav je blond barva las privlačna, je pomembno ublažiti škodo, ki jo belilo povzroča lasem. “Barvanje las s trajno barvo ali belilom lahko močno vpliva na zdravje vaših las, zato je vredno preučiti vse, kar lahko pomaga vašim lasem ostati zdravi. “

“Vedno priporočam uporabo regeneracijskega šampona in balzama pred in po njej, da zagotovite, da pomagate popraviti strukturo, ki potrebuje nego. Prav tako se do enega tedna po beljenju las izogibajte intenzivnim toplotnim postopkom, kot je ravnanje ali kodranje las,” je dejala in dodala, da lahko dodatek biotina izboljša moč las in zmanjša lomljenje.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close