Ljubljana gosti konvencijo za ljubitelje fantastike in cosplaya

02. maj 2023

Ljubljana gosti konvencijo za ljubitelje fantastike in cosplaya

02. maj 2023

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani se bo 6. maja spremenilo v stičišče mnogih vesolj. Na konvenciji Na meji nevidnega se bodo zbrali privrženci fantazije, znanstvene fantastike, namiznih ali računalniških iger, cosplaya in mečevanja.

Po obljubah organizatorjev je večplastno dogajanje na konvenciji kot nalašč za odkrivanje svetov in širjenje domišljije. Konvencija bo potekala že tretjo leto zapored in glede na precejšen obisk v lanskem letu so za letošnje leto pripravili širitev dogodka z dodatno dvorano.

Obiskovalci si bodo lahko v okviru bogatega programa ogledali okroglo mizo o sinhronizaciji risank in animiranih filmov z Jernejem Kuntnerjem, Alenko Tetičkovič in Andrejem Lenartom, ob letošnjem novem prevodu kultnega fantazijskega dela Gospodarja prstanov pa bo tekla diskusija s prevajalcem Sergejem Hvalo in mednarodno uveljavljenim strokovnjakom Tolkienovega sveta, Marcelom Büllesom (“the Tolkienistom”).

Foto: NMN

Ljubitelji cosplaya bodo prišli na svoj račun s kar dvema delavnicama. Ena je namenjena poziranju v lastnem cosplayju kostumu in izdelovanje najrazličnejših predmetov za cosplay (orodje, orožje, oklepi itd.). Cosplay tekmovanje bo podprto tudi z mednarodno ekipo cosplayjerjev iz Srbije in Avstrije.

Foto: NMN

Ena zmed popularnejših kotičkov bosta zagotovo gaming cona in namizne bitke, za najmlajše obiskovalce pa bodo poskrbeli z areno malih junakov z animacijo. Prostor pred glavnim odrom bo namenjen ponudnikom in razstavam iger, umetniških del, zbirateljskih predmetov ter figuric.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close