Je to najbolj fotogeničen brunch lokal v Ljubljani?

24. junij 2023

Je to najbolj fotogeničen brunch lokal v Ljubljani?

24. junij 2023
Foto: Instagram

Pred kratkim se je poleg najstarejše lipe v Sloveniji odprl prikupen brunch lokal, ki ima svoje predhodnike v Črni Gori. Ker se dober dan začne z dobrim zajtrkom, smo se tja odpravile tudi novinarke Styla.

Ko smo aprila naznanili že tudi sami, je letošnjo pomlad na Boršntikovem trgu 2 odprl svoja vrata nov brunch lokal Ma chérie. Pred tem je svoj prvi lokal Ma chérie debitiral v Tivatu v Črni Gori, kjer navdušuje s svojimi palačinkami, sendviči, razkošnimi bagel štručkami, bovlami in še in še. Kljub temu da lokal sicer slovi bolj kot lokacija za brunch, pa ob popoldnevih strežejo tudi kosila, kot so solate, testenine, rižote, burgerji in celo morska hrana.

Tokrat smo se odločile, da bomo preizkusile brunch, saj smo do sedaj vedno preizkušale le kosila in sladice. Zakaj ne bi preizkusile nečesa drugačnega?

Estetsko dovršen interjer s prikupno teraso

Prva stvar, ki jo opaziš, ko vstopiš v Ma Chérie, je izjemno estetska in vabljiva notranjost. Ob vstopu te najprej pozdravi stena iz zelenja, sredi katere visi neon Ma chérie napis. Prostor je zapolnjen s prijetnimi pastelnimi in živimi kombinacijami, fotelji pa kar vabijo, da se nanje zlekneš, medtem ko čakaš na hrano. Ali pa narediš kakšen selfi pred katero izmed umetelnih sten,

Foto: Ma Chérie

In tudi bar, v katerem vam pripravijo pijače, je prekrit z zelenomodro barvo, točilni pult pa je oblečen v zanimivo valovito teksturo. Pri Ma Chérie so nam povedali, da je prostor namenoma domač in prilagojen strankam, saj želijo, da se gostje počutimo domače in se nam iz lokala ne mudi, ko pojemo.

Zunaj imajo tudi prikupen vrt, na katerem se lahko usedete po najstarejšo lipo v Sloveniji in uživate v prijetni senci njene nedotaknjene krošnje.

Prepričajte se, da imate dovolj časa

Ko smo se s kolegicami udobno namestile, smo si najprej naročile tri slane jedi in pijačo. Kaja je njihov Matcha Vanilla latte izjemno pohvalila, mene pa je domači ledeni čaj tudi precej navdušil. Od hrane smo najprej naročile Ma Chérie breakfast, EGGS “Royale” in Lososov bagel.

Kljub nezasedenosti lokala, smo na vse jedi čakale kar nekaj časa, vključno s sladicami, ki smo jih naročile kasneje.

Foto: Ma Chérie

Od vseh jedi nas je najbolj navdušil Ma Chérie breakfast, ki je popolna jutranja kombinacija jajčk, lososa in ravno prav kruha. Jajčka so bila začinjena s soljo in nekaj česna, ki sta se odlično podala k lososu – vse skupaj pa je postreženo v svežem maslenem rogljičku. Vsem tem močnim okusom je še dodana sveža tzaziki omaka, ki jed naredi bolj lahko in svežo. Pravi sanjski zajtrk!

Naslednji po vrsti je bil bagel, ki me je tudi navdušil, saj menim, da sta kremni sir in dimljen losos popoln par za vsak zajtrk, postrežena v hrustljavem baglu, pa še toliko boljša. Dodana kumara in redkvice pa so okus še prijetno osvežile. Edina pripomba, ki jo imam, je, da je porcija precej majhna. Če se odločite za bagel, pričakujte, da boste kmalu spet lačni.

Foto: Ma Chérie

Na zadnje mesto pa bi postavile EGGS “Royale,” ki nas je s svojo kombinacijo okusov malce zmedel. Jed ni bila slaba, saj kdo ne obožuje avokada, lososa in jajc? Vendar je imela jed nekakšen pookus po pomaranči, ki pa ne bi rekle, da se je ravno prilegala ostalim sestavinam. Morda bi to jed predlagale tistim malce bolj pogumnim.

Sladice, na katere je vredno čakati

Po slanih jedeh smo se seveda še malce posladkale s sladico. S sodelavko sva naročili še vaflje, jaz s pistacijo, ona pa z belo čokolado. Vsem okusom vafljev se pridružuje še kepica vanilijevega sladoled in sezonsko sadje.

Foto: Ma Chérie

O, vav! Sveži, hrustljavi in sočni vaflji, ki so naju prepričali, da vsekakor še prideva nazaj. Kot vedno pripomnim, mi je okus pistacije vedno zelo pomemben in tudi tokrat nisem bila razočarana. Prava kremasta pistacija, ki se odlično poda k domačemu sladoledu. Vrhunski zaključek našega bruncha.

Ma Chérie nas je tako s svojo hrano kot notranjostjo vsekakor očaral. Odlična hrana, odlična pijača in odlično osebje. Obisk tega prikupnega lokala bi predlagala prav vsakemu, a le prepričani bodite, da se vam po obroku nikamor ne mudi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close