Prvi Louis Vuitton hotel navdušuje z nenavadno fasado

28. december 2023

Prvi Louis Vuitton hotel navdušuje z nenavadno fasado

28. december 2023
Foto: Instagram @haus51.magazine

Prvi Louis Vuitton hotel navdušuje z nenavadno fasado

28. december 2023
Foto: Instagram @chinhsi

Francoska prestižna znamka na pariških Elizejskih poljanah gradi svoj prvi uradni hotel, ki pa bo svoja vrata odprl šele leta 2026.

Za zdaj načrti glede notranjega dizajna niso znani, so pa Parižani pred kratkim dobili prvi pogled na zunanjost. Stavba na naslovu 103-111 Avenue Champs-Elysees, v neposredni bližini butika znamke, je namreč prekrita z inštalacijo, ki posnema klasično obliko slovitega Louis Vuitton kovčka v srebrni barvi.

Zunanji svet zaenkrat tako navdušuje in vzbuja radovednost, kako bo videti hotel, ki obsega 6000 kvadratnih metrov. Čeprav je videti čudovito, moderno in nepričakovano, pa svetleča fasada z monogramom ni trajna in služi le za prekritje zunanjosti stavbe med trenutno prenovo. Vsi materiali uporabljeni na začasni fasadi, naj bi bili reciklirani ali znova uporabljeni.

Secesijska stavba ima bogato zgodovino, ki sega v leto 1898, in je med drugo svetovno vojno služila kot hotel, banka in baza Wehrmachta (nemških oboroženih sil). Pred novo začasno podobo je bila stavba prekrita s platnom z Diorjevim logotipom in motivi vesolja.

Pri konglomeratu LVHM, ki ima v lasti obe omenjeni znamki, so se odločili za spremembo načrtov, sprva naj bi bil na tem naslovu nov sedež znamke Dior.

Foto: Instagram @haus51.magazine

Louis Vuitton je na lokaciji že začel z obsežnimi obnovitvenimi deli, novica o gradnji hotela pa je v javnost pricurljala že lansko jesen. Kako bo hotel videti, lahko sicer zaenkrat samo ugibamo, vsekakor pa bo na vsakem koraku čutiti in videti nepopisno razkošje, ekstravaganco in značilen monogram z začetnicami znamke.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close