Mama bi rada sinu kupila to …

19. maj 2021

Mama bi rada sinu kupila to …

19. maj 2021

Vsak starš svojemu otroku želi le najbolje pomagati, predvsem pri študiju, ki je v času korone mladim otežen. A ta mama bi sinu rada kupila neprimerno igračo.

Mama na Starševskem čveku je imela rahlo nenavadno vprašanje, kje lahko sinu za učenje zdravstvene nege, kupi Ančko. »Sin je na srednji zdravstveni in, da bi lahko vadil praktični pouk povijanja, oživljanja, … kar koli je že treba, bi mu raje kupila lutko. Kje lahko kupim, če so trgovine zaprte?«

Ker je šlo očitno za napačno rabo besede Ančka, katere prvotni namen je seksualne narave, so se mnogi pošalili na avtoričin račun. »Ne rabiš mu kupovat. To bodo trenirali v šoli, ko bo konec korone,« je napisal en izmed uporabnikov, drug pa dodal: »Ponavadi niso mame tiste, ki bi sinovom rihtale prostitutke. O zaščiti pred boleznimi ga pa kar sama pouči.«

Profimedia

Mnogi so priskočili na pomoč z povezavami do lutk, ki so namenjene oživljanju.

Ena izmed uporabnic, ki sama ravno končuje magisterij iz zdravstvene nege pa je povedala, da še ni slišala bolj butastega vprašanja. »In si nikakor sploh ne morem predstavljat kaj bi lahko vadil z ančko? Glede prestiljanja, postiljanja, nege, previjanja itd. Vse se dela v paru. In vrjemte d jih kj talega prek zooma ne bodo učili.. Drugo kar je povijanje ran itd. ne more vadit na lutki. Tudi mi v šoli smo vedno drug na drugem vadili, čeprav so ble lutke na razpolago. In vrjemte da niti kakega oživljanja in položajev za nezavestnega jih ne bodo na daljavo učili.. Ne gre to tk k si vi zgleda to predstavljate.. Tko da vse to bo lepo zvadil v šoli ko bo čas za to.. Vi poskrbite da se bo teorije dobr naučil, vse ostalo pa bo potem v šoli oz na kliničnih vajah. Razen če so v ozadju kakšni drugi nameni pa si jo zato mulc želi,« pa se je za konec še pošalila.

Večini uporabnikov se je sama prošnja zdela duhovita in so menili, da gre le za ‘foro’. Ostali pa so poudarjali, da se vaje za zdravstvene smeri študija izvajajo na živih posameznikih. Previjanja, povijanja in zlomi se na vajah vadijo na kolegih, za oživljanje pa obstaja lutka do pasu, ki se ji zagotovo ne reče Ančka.

»Toplo ti priporočam, da greš na kak tečaj prve pomoči. Očitno še nikoli nisi bila, ker nimaš pojma za kaj se Ančke uporabljajo. Namig: za učenje oživljanja – masaža srca, umetno dihanje. In pri recimo masaži pokajo rebra. Torej kako boš to poskušal na živem človeku? Povijanje rok in nog: to pa se dela na živih ljudeh. Ne na Ančkah,« je povedal eden izmed uporabnikov.

Profimedia

Konec koncev, pa je to naloga sina, da si nekaj takega priskrbi sam: »Točno tam, kjer jo bodo kupili njegovi sošolci. Sicer so jim pa v šoli svetovali, kje se to dobi , mar ne? Sicer ima pa jezik, pa naj vpraša profesorico

Pri stvareh, ki se dotičejo študija in materialih, ki jih otroci potrebujejo, je morda prihodnjič kar bolje, da se pozanimajo sami. Če ne se hitro lahko zgodi, da pride do (duhovite) jezikovne napake.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close