Mama, ki je želela brezskrben porod, je rodila v oceanu

04. julij 2022

Mama, ki je želela brezskrben porod, je rodila v oceanu

04. julij 2022
Foto: Instagram

Mama, ki je pred kratkim rodila, se je odločila za bolj nekonvencionalen porod izven porodnišnice.

Želela je “brezskrbno” izkušnjo, zato je odšla na plažo ob Tihem oceanu, kjer je svojega otroka pripeljala na ta svet v in med valove. Številni ljudje, ki so prebrali njeno zgodbo na spletu, so komentirali svojo zaskrbljenost glede otrokovega zdravja. Pravijo, da je nehigiensko, a mama pravi, da je bil to idealen porod.

Brezskrbna izkušnja

Josy Peukert, 37-letnica, ki se ji je bližal porod, se je odločila, da ne bo rodila v porodnišnici. Izbrala pa je zelo neobičajen kraj, na katerega ljudje – ko pride do poroda – nismo navajeni.

Ko je prišel dan rojstva, se je Josy odpravila na izlet s svojim partnerjem, Bennijem Corneliusom, starim 42 let. Odšla sta v Paya Majagual v Nikaragvi. Želela je, da se njen otrok rodi v oceanu in točno to je storila. Njena zgodba je po tem, ko je svoj podvig objavila na Instagramu, postala viralna.

Vsi vemo, da je porod boleč, sploh če se mame odločijo preskočiti protibolečinska zdravila, za katere se v današnjem času odloča veliko bodočih mater. Pri Josy je bilo morda videti, kot da jo je bolelo. Vendar sama pravi, da jo je ocean pomiril in zmanjšal njene bolečine ter popadke.

“Valovi so imeli enak ritem kot popadki, zaradi gladkega toka sem se počutila res dobro,” je pojasnila in dodala: “V glavi sem dobila to idejo, želela sem roditi v oceanu in ker so bili tisti dan pravi pogoji, sem to tudi storila.”

Josy je sedela v oceanu, valovi pa so ji pljuskali v hrbet. Rodila je svojega sinčka, ki sta mu s partnerjem nadela ime Bhodi Amor Ocean. Tako mati kot otrok sta zdrava.

Prvi porod je bil “travmatičen”

Za Josy je bil to tretji otrok. Njena odločitev, da ga bo rodila v naravi in stran od vseh klinik, je temeljila na njenih preteklih izkušnjah s porodi. Trdi, da se je njen prvi otrok rodil na kliniki in da je bil to za oba travmatičen dogodek. Za drugega otroka se je odločila za porod doma. Toda ko je prišla njen tretji, je vedela, da želi to storiti sama.

“Za spremembo sem si želela biti brez skrbi,” je povedala.

Josy je razkrila, da je njen “brezskrbni” porod vključeval tudi brezskrbno nosečnost. Ni imela obilice pregledov, zanj niti niso imeli načrtovanega datuma. Verjeli so in zaupali v njene materinske nagone ter v to, da bo Bhodi varno prispel pod lastnimi pogoji.

“Tokrat nisem imela obiskov pri zdravniku ali pregledov ali kakršnegakoli zunanjega vpliva. Nisva imela datuma poroda ali roka za prihod otroka. Preprosto sva verjela, da bo najin dojenček uspel.”

Nadaljevala je s pojasnilom: “Nisem imela strahov ali skrbi pred tem, da bi sprejela novo malo dušo v naše življenje, samo jaz, moj partner in valovi. Bilo je čudovito. Mehak vulkanski pesek pod menoj me je spomnil, da med nebom in zemljo ni nič drugega, samo življenje.”

Njena zgodba je postala viralna

Videoposnetek, ki ga je objavila pod svojim Instagramom z naslovom @raggapunzel, si je ogledalo več kot 200.000 ljudi. Veliko ljudi je komentiralo, nekateri, da so izrazili svoj gnus nad njeno izbiro, drugi pa svoje spoštovanje. Ena oseba je komentirala: “Kakšen šok za to bubbo – iz tople maternice v hladen ocean.” In drugi je rekel: “Je to higiensko? V morju je veliko bakterij.”

“Bodhi se je rodil na opoldanskem soncu, ko je bilo približno 35 stopinj, sploh nas ni skrbelo, da bi ga zeblo, in nisem imela pomislekov glede okužb, ki se prenašajo z vodo. Je popolnoma zdrav.”

Za zaključek je dodala: “Zame in za tega otroka sem se želela počutiti popolnoma povezana z lastno skrbjo. Ta nosečnost je bila največje darilo, ki smo si ga lahko zamislili in želeli.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close