Manekenka: “Moj obraz so spremenili, da bi bil videti bolj bel”

06. november 2023

Manekenka: “Moj obraz so spremenili, da bi bil videti bolj bel”

06. november 2023

Manekenka: “Moj obraz so spremenili, da bi bil videti bolj bel”

06. november 2023
Foto: TikTok @Shereen Wu

Po tem, ko je hodila na modni reviji znanega oblikovalca, je opazila, da je za družbena omrežja spremenil njen obraz, da bi bil videti bolj bel.

Shereen Wu je na TikToku delila zaskrbljujoč video, v katerem je javno izpostavila oblikovalca Michaela Costella, za katerega je nedavno hodila na modni reviji.

Oblikovalec je namreč na Instagram storyjih delil nekaj utrinkov iz šova, pri čemer je s pomočjo umetne inteligence spremenil Shereenin obraz.

Ogorčena Shereen je nato delila primerjavo na TikToku, kjer je izpostavila, da je njegovo dejanje “zelo nespoštljivo”, a oblikovalec se je branil, da tega ni storil on, temveč fotograf. Manekenka je šla še nekoliko dlje in razkrila pravo dramo v ozadju teh fotografij:

@shereenwu Michael Costello has yet to take responsibility for his actions. I want to explain what happened, and I hope other models in the future feel comfortable to speak up. He has since offered to post my photo side by side with the AI one, but has not voluntarily post it. This offer did not contain an apology, and only happened after a model who’s close with him brought light to the situation. Some points I couldn’t fit: -Replaced the face of a model from the same collection -Lightened the skin of a black model in a photo and proceeded to push blame on the makeup artist (mua did not lighten the skin) -Screamed at models backstage (he screamed at the girl who stumbled on the runway to near tears, only to make an Instagram post praising her after.) But considering how long he’s been acting like this, I doubt any apology from him would be sincere; they would be performative at best. (Sorry for the weird cuts and sped up video I was trying to fit as much as I can in) #michaelcostello #greenscreenvideo #drama #michaelcostellocontroversy ♬ original sound – shereenwu

Michael je nato brez opravičila odstranil njeno fotografijo in namesto nje delil fotografijo Anne Wintour, narejene s pomočjo umetne inteligence, ter delil še več profilov, ki združujejo umetno inteligenco z modo. Shereen je dejala, da je to očitno storila zato, da bi ji pokazal, da “vsi počnejo to” in da ne bi smela biti jezna.

Ob tem je še dejala: “To je zelo dehumanizirajoče. Prav stvar, zaradi katere smo ljudje, je naša sposobnost, da ustvarimo nekaj lepega, in da se ta lepota spremeni v nekaj grdega, je grozljiva misel.”

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close