Kreacija slovenske oblikovalke se je prebila na rdečo preprogo Oskarjev

29. marec 2022

Kreacija slovenske oblikovalke se je prebila na rdečo preprogo Oskarjev

29. marec 2022
Foto: Profimedia

Priznani trajnostni slovenski oblikovalki Matei Benedetti je uspel izjemen dosežek: svojo kreacijo je predstavila na najglamuroznejši rdeči preprogi, na podelitvi Oskarjev.

Matea Benedetti je za Oskarje oblekla Maggie Baird, mamo glasbenikov Bilie Eilish in Finneasa, ki sta na podelitvi tudi slavila, saj sta prejela kipec za najboljšo filmsko skladbo No Time To Die (iz novega filma o Jamesu Bondu, Ni čas za smrt).

Maggie s hčerko Billie in sinom Finneasom na letošnji podelitvi oskarjev. (Foto: Profimedia)

Benedettijeva je s svojo kreacijo rdeči preprogi sodelovala v okviru natečaja organizacije Red Carpet Green Dress, ki se zavzema za bolj trajnostni pristop v modi in oblikovanju. Z njimi je moči združila že večkrat, soustanoviteljica organizacije pa je žena legendarnega režiserja Jamesa Camerona, Suzy Cameron. S slavnima zakoncema se je Matea že družila.

Slovenska oblikovalka se je namreč usmerila v trajnostno oblikovanje luksuznih oblek, v katere je oblekla že številne znane obraze, med drugim slavnega nogometnega vratarja Jana Oblaka, najbogatejšo Slovenko Izo Login, pa tudi Livio Firth, nekdanjo ženo igralca Colina Firtha.

Maggie se ji je javno zahvalila

Zdaj pa lahko med zvezdniška imena doda še Maggie Baird, ki je na oskarjevski preprogi nosila obleko iz biorazgradljive tkanine na rastlinski osnovi, za katero je Matea navdih črpala iz podvodnega sveta “na meji teme in svetlobe”.

Primorka, ki je veščine oblikovanja nabirala tudi kot kostumografinja, je izjemno ponosna na svoj zadnji dosežek, ki ga je ponosno delila na svojih družbenih omrežjih Benedetti Life, na Instagramu pa se ji je zahvalila tudi Maggie sama:

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close