McDonald’s v Ljubljani odprl novo restavracijo, ki povsem spremeni koncept “Meka”

22. julij 2022

McDonald’s v Ljubljani odprl novo restavracijo, ki povsem spremeni koncept “Meka”

22. julij 2022
Foto: Anže Petkovšek

Priljubljena veriga hitre prehrane je ta teden v središču Ljubljane odprla novo restavracijo, le 160 metrov od tiste na Čopovi. Ima pa ta restavracija eno veliko posebnost, zaradi katere se razlikuje od drugih “Mekov”.

Ta teden se je v Ljubljani odprla že deveta restavracija hitre prehrane McDonald’s, ki je hkrati tudi druga v strogem središču prestolnice. Od tiste na Čopovi je oddaljena le 160 metrov.

Točnega odgovora na to, zakaj so se odločili za odprtje nove restavracije, ki je tako blizu “stare”, nam podjetje Alpe Panon, ki upravlja z McDonald’som pri nas, ni podalo, so nam pa povedali, da so “z obiskom McDonald’s restavracije na Čopovi zadovoljni in ostaja odprta do nadaljnjega.”

Restavracija na Čopovi ulici obratuje že skoraj 30 let, od leta 1993.

Novi McDonald’s v prestolnici zaseda nekdanje prostore restavracije Soba 102, priljubljenega slovenskega glasbenika Jana Plestenjaka. Ta je lokal odprl leta 2014, nato pa ga moral zaradi epidemije, ki je močno zamajala gostinstvo, zapreti.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek

Posebnost, ki je v “Meku” nismo vajeni

Podjetje Alpe Panon ob tem pojasnjuje, da je restavracija na Cankarjevi “nekoliko posebna”, češ, da gre za format restavracije, prilagojen mestnemu jedru. “Nahaja se v stari palači, v strogem središču, zato smo se odločili za modernističen interier z retro pridihom.”

Foto: McDonald’s Slovenija

A restavracijo pravzaprav bolj posebno dela to, da se bo hrana pripravljala šele po naročilu, nato pa se bo sveža – iz kuhinje v kletni etaži – po posebnih dvigalih dostavila v pritličje, v jedilnico. “Hrano gostom postrežemo pri mizi, kakor v klasični restavraciji,” so dodali pri podjetju. Gre za način postrežbe, ki je povsem drugačen kot smo ga vajeni pri “Meku”.

Kar se tiče naročil, pa to ostaja klasično, kot smo vajeni pri McDonald’su: oddajala se bodo na kioskih.

Restavracija ima tudi teraso na ulici; skupaj z notranjostjo to pomeni približno 180 sedežev.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close